NOрешарски

NOрешарски

Crowdsourcing платформите в наши дни са изключително популярно средство за набиране на средства за различни кампании, за финансиране на проекти, за събиране и обобщаване на информация от много източници и хора, за реализация на обществени неформални медии и за какво ли още не…

Идеята с две думи е следната – информация, факти или средства се събират от множество хора, обикновено доброволци, които след това се обобщават и предоставят обратно за публично използване или за целите на даден проект.

Същата концепция е заложена в основата и на един проект, който се появи тези дни, във връзка с наболялата тема на обществото ни – моралът в политиката. Сайтът NOрешарски (noresharski.com) събира и обобщава информация за предстоящи протестни действия срещу делегитимираното правителство на Пламен Орешарски, както и за предстоящи ангажименти на премиера – така, че да информира своевременно тези, които биха искали да участват в процеса на граждански натиск, с идеята това вредно за България и развитието на обществото ни цинично правителство, заложник на неясни и недекларирани бизнес-интереси да остане в историята възможно най-скоро.

Сайтът NOрешарски използва платформата Ushahidi, за която съществуват и мобилни приложение за iPhone и Android смартфони, чрез които можете да подавате сигнали и информация за предстоящи акции. Обобщената информация е достъпна в сайта, включително за събития извън пределите на България, с карти и подробности.

Колегите, създали този проект заслужават адмирации! Те още веднъж показват колко много различен е този протест от всичко досега у нас. И колко съществена е разликата в поколенията. И не само в поколенията! Respect, колеги! Поздравления!

А останалите… Използвайте NOresharski.com за да помогнем на един опозорен премиер да си отиде!

Recognisable Internet expert, IT solutions architect, technology evangelist and entrepreneur. Photographer and blogger from Bulgaria. Heavy open source software, creative commons and free culture supporter and believer. Big fan of WordPress, Barcelona, Google and jazz music. Loves Chrome, Mac, Arduino, Android, Linux, JavaScript and simple, clean UIs.

0 Comments

Leave a Reply