Z-Rock rocks

Z-Rock rocks

Не бях забелязал, че радио Нова Европа, което замести бившата Свободна Европа е изчезнало от софийския ефир. Днес на път към Джъмбо, минавайки покрай паметника Левски забелязах там покрай колелото, където са офисите на няколко радиостанции на една радиокомпания, нова табела “Радио Z-Rock”. Я, на този радио ъгъл май можело да се случи и нещо хубаво.

Връщайки се обратно към колата си, превключих на честотата на бившето Нова Европа (89,1 MHz) и RDS-а изписа Z-Rock, а в купето зазвуча познат китарен риф. За жалост радиото още не е стартирало и в момента само рекламира себе си, но една от рекламите беше изстрел в десятката. Дори не си бях помислил да замечтая, че това няма да е регионална станция, но факт – радиото ще излъчва на всички честоти на Нова Европа из България – т.е. в София, Пловдив, Бургас, Варна, Търново, Видин, Плевен, Стара Загора и Хасково. А в предавател.ком виждам, че ще се излъчва и от сателита Thor III и ще стартира с програма през октомври.

Моментално настроих на бутон 1 на радиото си Z-Rock, отмествайки JazzFM и MilaGold с една позиция назад. Точно като паркирах пред къщи в купето зазвуча поредния рекламен слоган “Настройте Z-Rock на първa позиция на вашето радио”… Охо, закъсняхте… Вече е направено…

На адрес http://www.zrockbg.com пише, че сайтът стартира на 13 октомври, вероятно и радиото. Ех, какъв хубав петък тринадесети се задава…

Recognisable Internet expert, IT solutions architect, technology evangelist and entrepreneur. Photographer and blogger from Bulgaria. Heavy open source software, creative commons and free culture supporter and believer. Big fan of WordPress, Barcelona, Google and jazz music. Loves Chrome, Mac, Arduino, Android, Linux, JavaScript and simple, clean UIs.

11 Comments

 1. Петров 8 years ago

  http://cybercrackerbg.blogspot.com/2006/08/blog-post_115644321349574929.html

  Кога ли ще дойде времето да слушаме по-истинското радио – Тангра, и на път…

 2. Author
  yovko 8 years ago

  Да, знам! Онзи радиоъгъл е много подозрителен… И все пак – аз обичам рок. И пред алтернативата да слушам CHR-радиата на Гергов или Райчев, предпочитам рок-радио щом няма как да не е от тях двамата.

 3. Дончо 8 years ago

  Слушам рок. И хард. Но ТАНГРА не я изтраях. Редица причини, но най-съществената беше, че толкова псувни и простотии (да, точно простотии) не бях слушал скоро в ефир.

  Явно на хората им прави кеф (но не и чест) да показват колко могат да псуват, защото радиото не е ефирно и дебелите тумбаци не го слушат. Явно, само че мен това пък ме дразни. И да вземат да ме поздравяват с “добър вечер, к** и х**” (не беше същото, но беше нещо подобно) от каквото и да е радио предаване… ами тогава просто им казвам “айде ***** си *****” и превключвам на друг предавател.ком.

  Иначе музиката, която пускат, я бива! Жалко, че са толкова недалновидни.

  Не желая да стартирам флейм, просто моите 5 €цента.

 4. daf 8 years ago

  И аз си бях нагласил радиото в колата преди време на Z-rock, но бързо го махнах, просто защото няколко седмици вървят само реклами. Тъкмо чуеш първите тонове на някоя любима песен и я прекъсват за да се саморекламират :-)

 5. stealth 8 years ago

  Някои от новите предавания на Тангра са неприятни… сега първо им гледам програмата за да знам кога да НЕ слушам радиото.
  Дано Z-Rock направят нещо, което да се задържи в ефира…

 6. nage 8 years ago

  Аз пък си мисля, че рокът е точно това – да провокира (дори и с тези простотии) и да бъде груб и против ценностите. Т.е. харесва ми тангра, защото определено има мнооого собствен имидж и характер. Това което липсва на почти всички други радиа.

 7. Moonchild 8 years ago

  E, доживяхме :) Цяла сутрин го слушам, много добра селекция, доволен съм. Само че горкото им предавателче е слабо, слабо….

 8. Alice 8 years ago

  Най-после да се появи станция, която наистина си струва… превърнаха Романтика и Атлантик в чалготеки, а сега ми пускат Дони по Мила Голд :Х Z-Rock е добре дошла промяна :))

 9. iker 8 years ago

  Най накря истинска музика, истинско радио!!!!!!!

 10. RRR 8 years ago

  Въобще не може да става и дума за сравнение между ТАНГРА МЕГА РОК и Z-Rock. По Тангра можеш да чуеш всичко: най-новите хитове, най-старите хитове, най-новата брит музика, всяка седмица има поне едно интервю с някоя РОК ЗВЕЗДА, имат разнообразни предавания и уникални водещи.
  ДОНЧО, чудно какво и кога си слушал и жалко, защото изпускаш страхотна музика.

Leave a Reply