Πάντα ρει

Default Featured Image

Не знам дали Хераклит е бил прав, но анкетата, която пуснах преди няколко дни и която приключва довечера в полунощ не беше случайна. С времето всяко нещо придобива някакъв собствен облик, който през някакви периоди от време се променя. Понякога промяната е в посока развитие, друг път – застой или скука…

За мен търсенето е ключов елемент от живота. Често се сещам за моя стар колега и приятел Владо Герджиков, който обичаше да повтаря, че беден е не този, който няма, а който иска още. И въпреки това си мисля, че искането е задължително – не за да се чувстваш беден, а за да имаш какво да преследваш там някъде напред. Застоят или покоят са състояния, които нямат много допирни точки с жизнеността.

И така в порив на търсене реших да направя поредния експеримент с този блог (и не само с него). Вече спрях стария и стартирах нов фото-блог, с нова по-блогърска концепция. Поредеността на класическите фотоблогове ми носи привкус на галерия, което не ми харесва. Искам едновременно да мога да пиша за фотография и да показвам снимки. Част от старите снимки вероятно ще публикувам отново някой ден, задават се и нови. Дали новият формат ще ми допадне ще покаже времето. SimpleStudio също ще има нов сайт – там е по-вероятно да има място за галерии – мои, на колеги, и на тези, които решат да снимат със SimpleStudio. По темата фотография занапред най-вероятно ще пиша основно на тези две места и по-малко тук.

Този сайт пък ще се сдобие с нови дрехи и някои промени, свързани със структурирането на съдържанието, които искам да опитам. В комбинация с всичко това сменям и машината, на която се хоствам, което означава и някои дребни сътресения в работоспособността на нещата. Навярно много от тях ще правя и в движение, така че нещо счупено и недовършено не трябва да прави впечатление за известно време, като например, че кодът на новия simplevisions.org засега не се валидира. Още повече, че там (а и тук) ще има освен фотография и видео и аудио, чието stream-ване ще видя как да направя с възможно най-малки компромиси относно валидния код.

Реших и всичките си неща да подкарам с любимия WordPress, който вече заслужава това доверие.

Това засега са само предварителни планове. Може с времето да се случи съвсем друго… Иначе след няколко часа заминавам на лов за кадри за новия ми фотоблог към Кавала и остров Тасос, където ще правим Nikon-ски пленер с Photosynthesis и тези от фотографското племе, които решиха да участват. А при добър късмет през Великденските празници ще публикувам кадри от пясъците на Арабския полустров между Азия и Африка

No comments

Leave a comment
  • Старият feed на simplevisions.org вече не съществува. Извинения, че не се сетих по-елегантно да го подменя. Новият е този.

  • Приятно прекарване, много кадри и добри снимки! Малко ти завиждам, но нашето положение не позволява дълъг път сега :). Ще навестим Синеморец сигурно след седмица.

    Кавала/Тасос са ми едни от много любимите места. Едно от най-приятните морета изкарахме точно там.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>