Не знам дали Хераклит е бил прав, но анкетата, която пуснах преди няколко дни и която приключва довечера в полунощ не беше случайна. С времето всяко нещо придобива някакъв собствен облик, който през някакви периоди от време се променя. Понякога промяната е в посока развитие, друг път – застой или скука…

За мен търсенето е ключов елемент от живота. Често се сещам за моя стар колега и приятел Владо Герджиков, който обичаше да повтаря, че беден е не този, който няма, а който иска още. И въпреки това си мисля, че искането е задължително – не за да се чувстваш беден, а за да имаш какво да преследваш там някъде напред. Застоят или покоят са състояния, които нямат много допирни точки с жизнеността.

И така в порив на търсене реших да направя поредния експеримент с този блог (и не само с него). Вече спрях стария и стартирах нов фото-блог, с нова по-блогърска концепция. Поредеността на класическите фотоблогове ми носи привкус на галерия, което не ми харесва. Искам едновременно да мога да пиша за фотография и да показвам снимки. Част от старите снимки вероятно ще публикувам отново някой ден, задават се и нови. Дали новият формат ще ми допадне ще покаже времето. SimpleStudio също ще има нов сайт – там е по-вероятно да има място за галерии – мои, на колеги, и на тези, които решат да снимат със SimpleStudio. По темата фотография занапред най-вероятно ще пиша основно на тези две места и по-малко тук.

Този сайт пък ще се сдобие с нови дрехи и някои промени, свързани със структурирането на съдържанието, които искам да опитам. В комбинация с всичко това сменям и машината, на която се хоствам, което означава и някои дребни сътресения в работоспособността на нещата. Навярно много от тях ще правя и в движение, така че нещо счупено и недовършено не трябва да прави впечатление за известно време, като например, че кодът на новия simplevisions.org засега не се валидира. Още повече, че там (а и тук) ще има освен фотография и видео и аудио, чието stream-ване ще видя как да направя с възможно най-малки компромиси относно валидния код.

Реших и всичките си неща да подкарам с любимия WordPress, който вече заслужава това доверие.

Това засега са само предварителни планове. Може с времето да се случи съвсем друго… Иначе след няколко часа заминавам на лов за кадри за новия ми фотоблог към Кавала и остров Тасос, където ще правим Nikon-ски пленер с Photosynthesis и тези от фотографското племе, които решиха да участват. А при добър късмет през Великденските празници ще публикувам кадри от пясъците на Арабския полустров между Азия и Африка

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Старият feed на simplevisions.org вече не съществува. Извинения, че не се сетих по-елегантно да го подменя. Новият е този.

  Отговор

 2. Приятно прекарване, много кадри и добри снимки! Малко ти завиждам, но нашето положение не позволява дълъг път сега :). Ще навестим Синеморец сигурно след седмица.

  Кавала/Тасос са ми едни от много любимите места. Едно от най-приятните морета изкарахме точно там.

  Отговор

 3. Как ти завиждам (благородно) за Арабските пясъци ….

  Отговор

Ако искате да споделите нещо