Z-Rock rocks

Не бях забелязал, че радио Нова Европа, което замести бившата Свободна Европа е изчезнало от софийския ефир. Днес на път към Джъмбо, минавайки покрай паметника Левски забелязах там покрай колелото, където са офисите на няколко радиостанции на една радиокомпания, нова табела "Радио Z-Rock". Я, на този радио ъгъл май можело да се случи и нещо хубаво.

Връщайки се обратно към колата си, превключих на честотата на бившето Нова Европа (89,1 MHz) и RDS-а изписа Z-Rock, а в купето зазвуча познат китарен риф. За жалост радиото още не е стартирало и в момента само рекламира себе си, но една от рекламите беше изстрел в десятката. Дори не си бях помислил да замечтая, че това няма да е регионална станция, но факт - радиото ще излъчва на всички честоти на Нова Европа из България - т.е. в София, Пловдив, Бургас, Варна, Търново, Видин, Плевен, Стара Загора и Хасково. А в предавател.ком виждам, че ще се излъчва и от сателита Thor III и ще стартира с програма през октомври.

Моментално настроих на бутон 1 на радиото си Z-Rock, отмествайки JazzFM и MilaGold с една позиция назад. Точно като паркирах пред къщи в купето зазвуча поредния рекламен слоган "Настройте Z-Rock на първa позиция на вашето радио"... Охо, закъсняхте... Вече е направено...

На адрес http://www.zrockbg.com пише, че сайтът стартира на 13 октомври, вероятно и радиото. Ех, какъв хубав петък тринадесети се задава...
Blog Logo

Internet expert, IT solutions architect, technology evangelist, entrepreneur & photographer located in Barcelona. Fan of open source, Android and Jazz music. Believes we can make a better world.