Ахат – камъкът на Близнаците

Препоръчвали на Близнаците да носят ахат за да укротяват двойнствената си природа 😉

Всъщност ахатът е един от най-благородните и уважавани полускъпоценни камъни още от древността. Вярвало се е че е камък и на плодородието и то толкова, че смесвали прах от ахат с почвата. Затова и славата му често е свързана със земеделието. Вярвало се още, че освен за растежа на плодовете и растенията ахатът пази нивите от слани и градушки. И че огърлица от ахат лекува болно гърло или зъб. Това бил и един от малкото камъни разрешени да се носят при траур.

И до днес ахатът се използва за изработка на дребни фигурки, броеници, статуетки, вазички и дори катарами.

Близнаците обаче не може току тъй да минат само с един камък. На резервната скамейка при тях стои берилът. Синкавият му цвят носел щастието в сърдечните дела и уж подсигурявал любимият човек да не се влюби някъде в неправилна посока. Дали е изненада в такъв случай, че в много култури именно берилът е най-сватбарския камък.

4 мнения за “Ахат – камъкът на Близнаците”

  1. С тези лековити камъни ще остана без работа! Поздравления за детайлните хороскопи! С нетърпение чакам следващата зодия.

  2. Ех, ако можеше с камък да се лекува зъб. Всъщност сещам се точно за един начин, който не е точно лекуване. Не се бойте, докторе! 🙂

    А следващата зодия започвам отсега да пиша, че е по-специална 😉

Вашият коментар