Apple, Adobe и приятели

Идната сряда и четвъртък (21-ви и 22-ри ноември) в зала Тържествена на Военния клуб в София, освен че можете да разгледате изложбата „Улови мига“ на photo-cult.com, ще можете да видите и чуете в няколко презентации новините около Apple и Adobe.

6 мнения за “Apple, Adobe и приятели”

 1. Изглежда ще е интересно 🙂

  Ще ми се да хвърля едно око към изложбата, а също и:

  21-ви: 14.00 – 15.00 Креативност без граници с Adobe CS 3 (ей на това бих отишъл, ако успея да се измъкна от работа за час и половина:)

  А на 22-ри ще говорят за Apple, това също ще е интересно… Ще видим 🙂

  Мерси за „жълтата бележка“ – като нищо щях да пропусна новината иначе:)

 2. Е, аз си ползвам The Gimp. На компютъра си имам само безплатен и легален софтуер. И не съжалявам, макар ситуацията понякога да е много бъгава. Все пак, който ползва безплатен софтуер, си носи и последствията. Тъй че не виждам смисъл да ходя на изложбата, въпреки че вероятно би било много интересно… Всъщност, дълбоко в себе си искам да имам един хубав Мак с хубав, скъп софтуер за обработка на фотография, но имаме това, което мога да си позволим с моята асистентската заплата и заплатата на мъжа ми. Тъй че ако ида на изложбата, може би ще ми е леко кофти 😉

 3. @Светла:

  Изложбата не е свързана с презентацията на Adobe CS3, така че какво лошо, ако отидеш? 🙂

  За софтуера: ползвам и платен, и безплатен. Зависи какво имам да правя… Имам си Adobe Fireworks CS3 съвсем официален и легален, и смятам, че за графика е един от най-силните софтуери, с които ми се е случвало да работя…

  The GIMP също го хвалят, но някак не мога да усвоя интерфейса му. Опитвал съм, но не се получава. Може би някой GIMP гуру някой ден ще ми покаже един-два трика – а дотогава ще се справям, както мога 🙂

  (optimiced.com/pencil/ – ето това, например, предполагам, че някой добър с GIMP може да го пресъздаде също, но аз не мога… затова и FW ми върши такава чудесна работа:-)

  Колкото до Mac-овете – красиви са, спор няма, а вършат и добра работа… няма лошо човек поне да ги види отблизо 🙂

 4. Не разбирам това отношение. (Йовко, прощавай че така се намесвам) Йовко е пуснал обява за събитие. А вие тръгвате да казвате какво харесвате и какво – не. Аз лично не харесвам нико Apple, нито Adobe, нито Фото-Култ и затова тази статия я подминах веднага и бързо. Ползвам само свободен софтуер (Светла, важното при GIMP не е, че е „безплатен“, а че е свободен, free as in freedom) и нямам никакви софтуерни грижи от доста години вече. Изумявам се, че има хора, които имат проблеми със софтуера си.

  Но не тръгвам да тръбя какво ползвам и защо. Всъщност тръбя, но в своя си блог. Не ви разбирам, хора, сериозно – как от една най-обикновена обява за събитие стигнахте до обсъждане на това кой софтуер бил по-добър?!?… Мишел, различното на Gimp е, че е принципно различен, като свободен софтуер. На фона на това различие кой бутон къде е и кой бутон какво точно прави са подробности.

  Може би трябва да се отпиша от йовковите коментари в четеца си. Понякога коментарите наистина са way off-topic…

Вашият коментар