Google Reader

Google скоро ще монополизира Интернет – кротко, тихо и неусетно. Всъщност, надявам се да не се случи, но понеже Google Labs непрекъснато бълват все нови и полезни инструменти понякога им е съвсем трудно да им се устои.

Съвсем в края на септември на бял свят се появи официално поредния web-базиран RSS четец, именно с марката Google. От два дни ползвам него вместо Bloglines и започвам да се пристрастявам… Адресът на Google Reader е http://www.google.com/reader. Нужен е gmail account…

Нищо повече няма да кажа…

12 коментара за “Google Reader”

 1. Новата версия е значително по гъвкава от предишната и за съжаление малко по-тежка. Иначе ползвам Google Reader от пускането му и съм много доволен от лекотата на работа.

 2. Gmail, Reader, Photos, Spredsheets, Docs, Calendar, Talk et cetera… почти groupware – споледелено редактиране на документи в реално време… връзка с десктоп приложенията като Picasa и др…

  Въобще „бай Гошо“ здраво копае… и не виждам, кой може да го конкурира…

  Имаш нужда от брайзър … останалото ще е налично online… :о)

 3. Преди време MS се опитваха да налагат собствените си представи за HTML и web. Настана една дет’ не е за разправяне, но в крайна сметка нета оцеля.

  Силно се надявам и след google да оцелеем 🙂

 4. Хм. Благочестиви… Или ще станат зависими от рекламодатели, или ще ти искат пари. „… а паричките и у нас има кой да ги яде“, както е казал класикът.

 5. Google са същи мръсни капиталисти :). Като MS или IBM. Разликата е, че използват свободен софтуер, затова може би са по-така симпатични.

  Ползвам най-редовно техните услуги. GMail ми е поща, откак (Йовко май) ме захраниха с покана. Ползвам редовно notebook-а им. Все още ползвам Bloglines, най-вече защото съм му свикнал, а и като че ли има повече възможности. Но reader изглежда много, много обещаващ – като всяка услуга тяхна.

  Невероятно много ме кефи Picasa Web. Интеграцията с desktop инструмента Picasa е много добра – няма друг онлайн албум, който да се справя толквоа добре (по мое скромно мнение). А и който да предлага толкова място. Flickr, за жалост, няма desktop инструмента, а и е по-скърцащ със зъби, ако не си плащаш.

  Google сега са от „добрите“. Да видим как ще е светът след още 10 години, когато desktop-ът няма да има толкова значение.

  Иначе, както преди време Ира сподели: „Ако ей сегичка Гугъл обявят, че стават платени, единствената ми мисъл ще е ‘Кажете къде да платя'“.

 6. „Мръсни капиталисти“, Дончо, беше фраза от развитото социалистическо общество и хич не пасва на речника на един млад човек с демонстрирани десни убеждения като твоите ;-P

  За другите не знам и не споря, но хигиената в IBM си е много на ниво ;-P

 7. не искам да изглеждам параноик, но мисля че има основание да се вярва на параноиците твърдящи че не паричките ви са важни за Гугъл, а личния ви живот и пълната информация за него

  затова ползвам всяка налична алтернатива на съвременните монополисти

Вашият коментар