Камината в Пловдив?

Прекарах една чудесна вечер на гости на Тони и Юлия. Всъщност започнахме по мъжки с първата бутилка вино и разговори за Камината, open-culture.net и разни идеи около това, а после като се присъедини и Юлия почти направихме теоретична дисекция на българското free & open source community. Беше много приятна вечер и чак в колата осъзнах, че съм си тръгнал в един и половина след полунощ.

Предстоят последните три представления на „Камината“ в София. На 14, 22 и 29 март са трите, които ще се играят през този сезон. Планове за бъдещето още не са правени и то е неясно. Ще направя всичко възможно да се случи едно представление през април в Пловдив, но болният проблем е залата. Трябва някой да приюти пиесата без наем за зала или срещу някакъв процент от неизвестния брой продадени билети постфактум примерно, което си е финансов риск. Хората са много навити да играят там стига да се получи. А и залата трябва да става за театър все пак. Чудя се за някое кино, читалище или сцената на университетския театър в Пловдивския университет, което не се сетих да споделя с Тони, но така или иначе се надявам някой от Пловдив да удари едно рамо. Пловдив, размърдай се!

Със сигурност ще трябва да има и MediaBox в Пловдив. Ицо, разчитам на теб и баня Старинна – вече идва пролет 😉

Решихме open-culture.net да бъде основно преработен на база някои разработки на Тони, които след пускането им в действие ще се пуснат като свободен софтуер. И навярно ще си сътрудничим с bg.creativecommons.org като brainstorming-а на идеи тепърва предстои.

11 коментара за “Камината в Пловдив?”

 1. Ще направя всичко каквото мога. Вече в Баня Старинна има показана една инсталация до края на март, и след това се надявам да има място за Mediabox. За театъра ще е малко по-трудно …

  Иначе аз още не съм ги видял и двете и много ми се иска да ги видя, но Камината все се играе през работни дни 🙁

 2. А в София няма в почивните дни, нали… 🙁
  Все е в понеделник, когато е курса по Линукс, или във вторник, когато ми е английския… То се видя, че ще пропусна английския, ама не можеше ли и някоя спокойна събота да го има…

 3. Аз си мислех за Конюшните,… но трябва да се позатопли. Друго – в бившото ДНА, имам приятел който работи там, но в друга сфера. Може да попитам за второто.

 4. Всяка идея е добре дошла 🙂 И всяка помощ за зала също. Не можем да чакаме повече от април месец да се стопля по една много хубава причина, но не е моя работа да я казвам. Или трябва да е през първата половина, че дори в началото на април, или после няма как за доста време.

 5. Аз от чист егоизъм и изключително желание да гледам, бих желал чрез теб да поканя представлението и във Варна. Тъй като не знам какво представлява, ще се радвам да ми кажеш, дали има някакви специфични изисквания откъм зала, а аз от своя страна ще се пробвам да използвам малко познати тук и там да уредя залата.
  Не знам всъщност дали екипа на представлението е склонен да бие толкова път, но си мисля, че няма да съжаляват ако се съгласят и разбира се ако успеем да уредим залата 🙂 😉

 6. Ами доколкото знам мисля, че е имало вече покана към Тони от Варна и мисля, че е приета, но не знам как се развиват нещата. Ще питам… Мисля, че изискванията на пиесата и декора към залата са повече от скромни, но аз не съм театрален спец и може да говоря глупости 🙂

 7. Имахме принципна покана за MEDIABOX за Варна, но все още абсолютно нищо не е решено, готови сме да отидем навсякъде с инсталацията на MEDIABOX за да може повече хора да и се насладят.
  Що се касае за „КАМИНАТА“, сега засега имаме покана само от Пловдив, благодарение на Йовко :), за Варна принципно няма проблем да дойдем, за да изиграем едно или повече представления.

 8. Благодаря за информацията! Ако имат нужда от нещо, най-малкото ще се опитам да бъда полезен, така че можеш да се обърнеш по всяко време към мен. Аз също не съм театрален спец, но обожавам това изкуство и с радост бих помогнал едно такова прекрасно начинание като тази пиеса да бъде представена и на варненска сцена:)

Вашият коментар