Лунните отломъци

Загадъчните хора от зодия Рак няма как да нямат и загадъчен талисман. Може би това е и камъкът, около който витаят най-много легенди и предания. Това е, разбира се, лунният камък, който е наричан още селенит (от selene – луна). Вярвало се, че хората, които го носят могат да поглеждат в бъдещето. А и определено това е най-атрактивния като излъчване и обаяние скъпоценен камък.

Лунният камък е млечносинкав на цвят и още от древността му приписвали символиката на луната и лунната светлина. Селенитът помагал при любовни грижи и раздяла. Разделените или нещастно-влюбените носели пръстен с такъв камък с идеята, че това ще ги доближи до щастието им. Вярвало се, че ако изчакаш със селенит в ръка пълнолуние и напрегнато мислиш за това което те вълнува, лунният камък ще ти помогне с отговори на въпросите ти.

Лунният камък има млечносинкави до мътнобели разновидности като определено синтетичният млечносинкав селенит е едно от най-атрактивните бижута в ултравиолетовите лъчи на всяка дискотека.

Красивият камък изумруд в древния Египет се е считал за покровител на женствеността и домашното огнище. Бременните жени са носили изумрудени амулети. Изумруд поставяли и в люлката на новородените бебета. Изумрудът пазил моряците от бурите и се вярвало, че носи късмет при улова. В древността лекарите препоръчвали на хората с проблеми със зрението да се вглеждат по-дълго в омагьосващо зеления цвят на изумруда. При някои народи дори венчалните халки били от изумруд.

8 мнения за “Лунните отломъци”

  1. Аз нося лунен камък като медальон. Подари ми го съвсем случаен човек, а аз останах поразена как е нацелил точно камъка на моята зодия. Не го свалям от врата си… Не знам дали наистина ми помага да виждам в бъдещето, но интуицията ми е страшно силно за почти всичко… И изумруд няма да откажа, ама не се е намерил кой да ми подари 🙂

  2. И аз съм Рак. Роден на 29-06-1974 г. Убийствено е есето ви за Рака. Може би сте астролог, а може би сте бил преди. Хубаво е.

  3. Да… аз съм Рак (26.06.’85)… и се гордея с това! 🙂 Непрекъснато се ровя из нета, за да си търся разни неща за зодията… и не само за моята… но днес попаднах на ТОВА ТУК! Мога да твърдя, че съм изчела почти всичко за зодия Рак, но това ме разтърси из основи… Разплака ме… Типично да… ама Вие, Господине, откъде знаете що за хора сме ние… не мога да повярвам… И докато го четях се вцепених, защото не можех да повярвам, че е възможно да чета описание, което отговаря едно към едно с моята същност… Точно такива сме… и нито думичка повече или по-малко… Благодаря, че сте се потопили толкова дълбоко и сте превърнали наблюденията си върху Нас… в текст… 🙂

  4. И аз съм потресена от това колко много знаете за Раците. И аз съм зодия Рак(15.07.96). Такъв изчерпателен текст не съм чела до сега. Честно да си призная и аз се разплаках толкова верни неща че… само мога да ви сваля шапка!

  5. Поразяващо съвпадение! Голямо браво на автора! С една малка подробност – когато жената „Рак“ харесва или е влюбена в определен мъж, задължително оставя следи, а той сам трябва да реши дали е готов за нея 🙂 И наистина много плачат – хаха – коментарите го потвърждават 🙂 ЦЕЛУВКИ И УСМИВКИ НА ВСИЧКИ СЕБЕПОДОБНИ!

Вашият коментар