Лунните отломъци

Лунните отломъци

Загадъчните хора от зодия Рак няма как да нямат и загадъчен талисман. Може би това е и камъкът, около който витаят най-много легенди и предания. Това е, разбира се, лунният камък, който е наричан още селенит (от selene – луна). Вярвало се, че хората, които го носят могат да поглеждат в бъдещето. А и определено това е най-атрактивния като излъчване и обаяние скъпоценен камък.

Лунният камък е млечносинкав на цвят и още от древността му приписвали символиката на луната и лунната светлина. Селенитът помагал при любовни грижи и раздяла. Разделените или нещастно-влюбените носели пръстен с такъв камък с идеята, че това ще ги доближи до щастието им. Вярвало се, че ако изчакаш със селенит в ръка пълнолуние и напрегнато мислиш за това което те вълнува, лунният камък ще ти помогне с отговори на въпросите ти.

Лунният камък има млечносинкави до мътнобели разновидности като определено синтетичният млечносинкав селенит е едно от най-атрактивните бижута в ултравиолетовите лъчи на всяка дискотека.

Красивият камък изумруд в древния Египет се е считал за покровител на женствеността и домашното огнище. Бременните жени са носили изумрудени амулети. Изумруд поставяли и в люлката на новородените бебета. Изумрудът пазил моряците от бурите и се вярвало, че носи късмет при улова. В древността лекарите препоръчвали на хората с проблеми със зрението да се вглеждат по-дълго в омагьосващо зеления цвят на изумруда. При някои народи дори венчалните халки били от изумруд.

🏷 Лично | fun