Това човешката наглост не знаела граници! Какво забелязвам преди малко в един коментар, който с перверзно удоволствие измодерирах с голямата секира – въпросният посетител имал претенции, какво се пишело тука и акъл раздава, питанки разни поставят какъв бил смисъла от толкова думи и не знам какво си… Теб, момко, нали никой да те е водил насила из тези краища? Хайде да забравиш за съществуването на този URL и всичко се нарежда чудесно…

Там долу в дясно пише ясно – демокрация тук не съществува – това не са клубовете на dir-а… Това е моят личен сайт и тук се пише това, което аз реша. Всички останали са на гости! И следва да се държат много възпитано! Други правила не се допускат!

Накратко за Йовко Ламбрев

ИТ и Интернет експерт, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Йовко, не си нито първия, нито последния, който отбелязва това. Представяш ли си как треперят вътрешно и аленеят в лицето модераторите на някои от по-големите форуми, изправени пред негово величество посетителя? :)

  Отговор

 2. То е много лесно да пусна всички коментари през предварителен преглед и готово – ама се пита в задача защо? Иначе blog-SPAM-а засега го редуцирах на 90% с ключови думи. Да е жив и здрав новия WP.

  Отговор

 3. Ех, не си първия, нито последния :). Аз поне оттървах спама. Но и аз получавам понякога коментари от разни критици :). И се сещам за онзи виц, че филмовия критик е неуспял актьор.
  Както се казва – добре дошъл в клуба на големите секири :)

  Отговор

 4. Абсолютно съгласен! Демокрация в интернет няма и не трябва да има! Да не говорим, че тук наистина си си у дома и можеш да си пишеш каквото пожелаеш. На мен също се опитаха да ми казват какво да съм пишел в личният си дневник и им казах нещо подобно, само че малко по цветущо.

  Отговор

 5. Мда, някои хора не четат какво си писал най-долу, в колонката отдясно. А може и да не разбират английки ;-)

  Неприятно наистина. Аз подкрепям – личният блог си е личен блог! Претенции – само, ако са изразени с добър тон. И ако има смисъл в тях. Иначе – маскирани като бензинова колонка, както гласи небезизвестният виц.
  На мен досега не ми се е случвало, но не бих реагирала по друг начин. Всяка жаба да си знае гьола, че и мястото в него.

  Отговор

 6. Въх, много ги харесвам големите секири :).

  Отговор

 7. То това, което ще постна не е по темата “Can’t Fight The Moonlight” , Leann Rimes и “Coyote Ugly” , но поне на мен ми стана забавно това, което прочетох. То все пак е свързано с Yovko Lambrev.

  http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Cat=8&Board=programers&Number=1942718048&page=0&view=collapsed&sb=5

  Отговор

 8. Предходния коментар бе преместен към тази тема от мен. Sorry, Милене, но не виждам много общо точно със себе си във въпросната дискусия и никак не желая да стои точно под темата, под която си го пуснал. Иначе нищо лично – да не вземеш да се засегнеш. Просто имам право да си модерирам собствения сайт, нали ;)

  Това, че някой си комплексиран анонимко не ме харесвал някъде си спря да ми прави впечатление много отдавна. Виждал съм далеч по-страшни неща за себе си – кога верни, кога не… I don’t care. Ама изобщо. Нито пък отделям време да ги чета – винаги мога да си намеря далеч по-интересни занимания. Пука ми единствено за мнението на хората, които ценя, а с тях си говоря прямо. И за хората със сърца, а и RMS, и Жоро Чорбаджийски, а и повечето около мен, за които ми пука за щастие са точно такива.

  Пък и за какво ми е да знам нещо, което не е ясно дали е вярно, нито е хубаво, а още по-малко полезно?

  Keep on smilin’ ;)

  Отговор

 9. Всъщност грешката е моя, че публикувах коментара си точно там :) Съжалявам за което, не успях да намеря подходящо място в този момент.
  А този линк го публикувах просто защото тази дискусия е доста забавна и пряко свързана с OS и част от разрабочтиците в България, пък и предположих, че ще тие забавно да се видиш и ти през очите на хората от другата страна на барикадата, стига са те хвалили своите.

  Mu/\eH

  Отговор

 10. Няма проблем – аз го преместих ;)

  Подобни дискусии ако знаеш колко много съм изчел – спрях да ги чета – не защото не ме интересува мнението от другата страна на барикадата, а защото барикада няма. Би имало ако от другата страна стоеше лицето Х, което има позиция по отношение на позицията на лицето Y (аз). Лица с псевдоними, в някакви си форуми не са лица – те нямат позиция. Зад позицията Йовко Ламбрев стоя аз и тя е ясна на всички – от последната анонимна утрепка, която някога се е докосвала до Интернет, до Президента на България и никога не съм се крил зад псевдоним или анонимност – от първите ми дни в Мрежата – аз съм yovko, не съм нито Гуру, нито БГпрограмист, нито който и да е друг епистоларен форумен герой. И отдавна мисля съм доказал, че съм си все същия земен човек, със своите си грешки и недостатъци и хвалбите на "своите" е последното, което може да ме накара да се възгордея. "Своите" също ме и критикуват – даже често – но го правят така, че критиката им да ме хване. И това е честно… и cool.

  Аз не воювам. Аз просто правя това, в което вярвам и барикадите не ме интересуват по принцип. Още по-малко форумните… Губя време, което не ми е излишно – предпочитам приятелски да обясня на двама на бира в какво вярвам и защо то е хубаво, отколкото да се заяждам с нямащи-какво-да-правят Гуру-та.

  Иначе thanks за линка – аз също се позабавлявах – да не си си помислил друго. Просто тази дискусия с други думички и в друго време вече ми се е случвала много, много, много пъти ;)

  Отговор

 11. За дискусиите незнам, като се замисля би трябвало да са много от този тип. Може и колекция да си направиш даже. Колкото до масата и бирата, аз от своят скормен опит съм установил, че това е доста по-успешен начин за провеждане на тематични спорове. Е стига толкова съм писал, че ще стана досаден. Ако може аз като започнал дискусията за този пост в dir.bg, предлагам тя да бъде прекратена и читателите/писателите на yovko.net да пренасочат своите усилия в друга посока.

  Отговор

 12. Анонимен 7 януари 2005 в 0:03

  Ако не Ви затруднява да ми препратите линка.Мисля че се държа прилично и не съм анонимен.Поздрави.
  Вили

  Отговор

 13. Линкът е малко по-горе в първия пост на Милен. А Милене, бирата май никога не е пораждала спорове ;)

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *