Open Source Sex

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Мен пък ме дразнят подобни изцепки. „Софтуерът (не) е само за мъже“ или „Програмист/сисадмин/компютърджия=(емоционално или физически) импотентен“.

  Авторката, като иска свободен секс, да си го практикува. Правят го и животните, правят го и хората. Това не е никакво откриване на топлата вода, иначе нямаше да говорим за хипарските години и децата на цветята. Просто тълкуване. Различно тълкуване с нови изразни средства. Личен светоглед и морал, нищо повече.

 2. No sex please, we are geeks! ;)

  Изцепките бяха в linux-bg.org. Иначе статията е забавна – аз лично не знаех, че Richard Stallman е имал идея да живее в секс-комуна. Интересно ми е и коя е по-подходящата абревиатура Open Sex Society (OSS) или Free Sex Society (FSS) ;)

 3. И питаш?! За същия Столман ли си говорим? Който миналата година отказа да дойде на Openfest, щото бил опън, а не фрий? ;-)

 4. Май доста хора пропускат факта, че opensource-a е всъщност една дърта хипарска идея. А хипарията, както знаем, отдавна мина и отмина… още когато забраниха LSD-тата (сиреч, преди да се родя аз даже =). В случай че се върне ще е в някакъв извратен вариант. Като punk-а, например, който все пак не умря, ама няма нищо общо с онзи от края на 70-те.

  Това, че на някаква мадама и просветнало колко е гот да се праска редовно пък и да е много open от тая работа може само да те наведе на мисълта, че в милата ни България сексуалната революция още не се е случила или по-точно – случва се по някакъв начин странен и то с голямо закъснение. По света хората си се ебат (извини ме ако ти звучи грубо) с кеф, хич не го правят на въпрос. Питай бай Линус как е в скандинавските държави =).

  В тоя ред на мисли ще ти препоръчам да се запознаеш с хора (бг.пийпъл, де) родени след 88-ма например и ще ти просветне за какъв opensource става дума там =).

 5. Благодаря много за просветлението! Направо щях да си погина някой ден, незапознат с реалната действителност. ;)

  Ако някой може да ме светне само и защо по дяволите въпросната _мадама_ издразни толкова хора също ще съм безпрецедентно благодарен…

 6. Мен лично ме издразни, защото статията ми прозвуча като оправдание за групов секс. Според мен, няма нужда някой да си защитава формата на водене на полов живот, щом намира доброволци, които да му правят компания. И другата причина – едва ли не всеки, който наистина харесва свободния софтуер, трябва да практикува "свободна любов".
  А, мерси от примери за подражание и клишета. Към такива неща съм болезнено чувствителна и ги разпознавам от 5км.

 7. Мнението е като зад**ка – всеки си го има ;-)
  Не мога да изпитвам страхопочитание към всеки със собствено мнение, я ;-)

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: