/ Технологии

Reverie - първи пълнометражен филм с Nikon D90

Макар и на много фотографи функцията, добавяща възможност за снимане на HD-видео към някои модели цифрови фотографски камери да изглежда странна и дори смешна (признавам си, дори аз я намирам най-малкото за екстравагантна), това никак не означава, че тя няма приложение. В сутрешните си RSS-емисии днес откривам, че вече има цял филм, заснет изцяло с фотоапарат – и не кой да е, а именно Nikon D90. И не – не е кратко филмче-импресия, а съвсем истински сериозен кинематографичен продукт с дължина цели 83 минути. Не е продукт на мега-корпорация, а е независимо кино, но това не го прави по-малко истински…

Заглавието на филма е Reverie, в главната роля е Zach Sanchez от World’s Greatest Dad, а trailer-а може да се види на сайта на филма. Там има и статия, защо е бил избран Nikon D90 – това беше първият DSLR с видео, но вече на пазара има и други опции. Въпреки това изборът е паднал именно върху D90.

Авторите на филма твърдят, че са готови с него и в момента търсят разпространители…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

IT инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Съосновател на Trakia.Tech и сайта за независима журналистика „Тоест“. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Повече
Етикети: Технологии, Фотография
Reverie - първи пълнометражен филм с Nikon D90
Сподели

Абонамент за yovko in a nutshell