Linux

Linux

Открих Linux малко след като се срещнах фронтално с Интернет. А това беше отдавна – през 90-те години на миналия век. Може би не е толкова отдавна измерено в отминали години, но ми изглежда сякаш е поне две епохи назад в историята на човечеството. Достатъчно е да кажа, че току-що се бе родило Yahoo, а Google щеше да се появи след 2-3 години. Та любовта ми към Linux бе от пръв поглед, запознахме се малко след Yahoo, но преди Google 😉

От тогава насам животът и професионалният ми път бе белязан от всевъзможни занимания с Linux. От системна администрация на лични сървъри, до внедрявания, миграции и поддръжка на критични информационни системи за банки, телекоми или големи международни корпорации. Подкарвал съм Linux върху мейнфрейм. Два пъти. Аз бях и един от главните замесени в оживяването на първия български суперкомпютър IBM BlueGene/P с 8192 процесора, тиктакащи под управлението на Linux.

Red Hat Ready Solution Provider

Имам акредитация като Red Hat Ready Solution Provider за Red Hat Enterprise Linux (RHEL) Data-center infrastructure, но с удоволствие работя и с други дистрибуции, особено с Ubuntu, CentOS и др. Разбира се, че можете да разчитате на мен не само за операционната система, но и за целия стек над нея – от middleware слоя до приложенията ви върху него. Стига разбира се, те да сред тези, с които бих се нагърбил да работя.

Ако имате нужда от моите съвети, услуги или компетенции, на разположение съм. Свържете се с мен като попълните този формуляр.

powered by Typeform
Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България