1 февруари

Днес е една от „избелените“ (както ги наричам) дати от историята ни. Дата, на която започва заличаването на държавността и нацията ни, за която и до днес не се говори и знае достатъчно.

На 1 февруари 1945 са осъдени от т.нар. „народен съд“, и веднага, в нощта на 1 срещу 2 февруари, са убити и заровени в безименен изкоп – депутати (67), министри (23), тримата регенти, един от които и бивш министър-председател, още двама министър-председатели, висши военни (47) и още… И с това не свършва всичко…

До 2 април 1945 от комунистическия режим са арестувани почти 30000 души, съдени са повече от 20000 от тях, но съдбата на много от останалите не е известна. Официално са осъдени 21024 души, от които 2618 на смърт. Около двеста от тях са били убити преди присъдата да бъде произнесена. Изселени са над 4 хиляди семейства. Конфискувани са стотици фабрики и имоти на български предприемачи. Още цифри.

Заличен е политическият, интелектуалният и бизнес елит на държавата. С всичките условности на понятието елит, това е факт. И до ден днешен носим на гърба си негативите от това зловещо престъпление, след което новият соцморал ще наложи нови ценности като родоотстъпничество (в полза на Съветския съюз) и доносничество. А наследници на убийците и престъпниците още управляват държавата ни.

И до днес да си грамотен и предприемчив в България сякаш е срамно…

3 коментара за “1 февруари”

 1. Да не забравяме, че елитът от 1-ви февруари реши да приеме България в Тристранния пакт не с гласуване, а.. с акламации!
  И че не посмя да свали не Мусолини (свален от Висшия фашистки съвет), а.. Филов.

  Големи херои, голем елит!

  • Г-н Павлов, да бяхте замълчали поне днес! Защото може би освен елитът от 1-ви февруари сте познавали всичките хиляди избити заради доброто настроение и бъдеще на другарите кръвопийци? И сте компетентен да ги съдите!? Може би познавате всички изселени семейства? Или елитът след 9 септември с нещо е по-добър?

   С това ли… http://desebg.com/index.php?op

   С какво едно престъпление е по-добро от друго? А това, че точно комунистите са искали публично съюз със СССР и Германия – тогава съюзници?

   http://liternet.bg/publish19/d

   Просто замълчете! Защото другото, което ще ви предложа… повече няма да ви хареса!

   • 1-ви февруари е меко казано ЛОШ избор за дата за почитане жертвите на комунизма. Моят чичо е убит без съд и присъда на 25.09.1944г. и не желая символ на неговата трагедия да е Филов – водачът на групата, разстреляна на 1ви февруари!
    Неговите заслуги за идването на комунистите на власт надхвърлят тия на ЦК на БКП!

Вашият коментар