#160от240 и #оставка

Днес, тази част от България, която иска да промени съдбата си, отново ще излезе на протест – този път пред Съдебната палата – за да защити ценности, които са базисни за една съвременна европейска държава. Протест, който ще поиска #оставка от опозорения (и опозоряващия се почти ежедневно) главен прокурор и ще подкрепи идеите за реформа в съдебната система.

Отново е време разделно! И точно сега е този момент, в който безразличието не върши работа. Нито свиването на рамене. Защото от правосъдието започва всичко. А то е превзето на абордаж от шепа хора с малки души, част от същия октопод, опипалачил медии, държавност, бизнес… всичко.

Някое и друго пипало беше отрязано, но туловището на октопода е почти непокътнато. Статуквото не се дава лесно и единствено срещу общи и упорити усилия няма никакъв шанс. Затова те – усилията са оправдани и си струват. И резултатите, дори малки, са видими.

Напоследък България наистина става все по-европейска държава и все по-зряло общество. И именно тези демонстрации в подкрепа на реформите и промените го доказват.

Затова бъдете днес – 14 юли, в 18:30ч. пред Съдебната палата в София. И заради тези от нас, които сме далеч от София.

оставка #160от240

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България