5-то годишно издание на OpenFest

OpenFest logoКакто всяка година така и тази, случването на поредния OpenFest до последният момент беше под въпрос заради финансови причини. И предвид амбициозната програма организационния екип още не е сигурен дали ще набере достатъчно средства, но така или иначе критичният минимум за да е сигурно, че OpenFest 2007 ще се състои вече е налице, благодарение на Спектър Нет и OICL.

Повече информация ще има от медийния екип, но аз да подгрея – на 27-ми и 28-ми октомври в София, на целия втори етаж на Военния клуб, на кръстовището на улиците Раковски и Цар Освободител ще се случи петото поредно годишно издание на празника на свободния софтуер, свободната култура и свободното споделяне на знания.

Очават се много международни гости (от FSF-Europe, EFF, Red Hat, MySQL, Wikipedia, O’Reilly) и разбира се много интересни лекции и демонстрации. За хората, с по-професионална ориентация към фотографията и страстните любители ще има и работен семинар на SimpleStudio в Червената къща, който вече бе обявен предварително като част от панела за свободна култура OpenArt.

Предварителната програма на OpenFest 2007 ще бъде обявена на openfest.org скоро.

6 коментара за “5-то годишно издание на OpenFest”

  1. Локалните събития се движат и организират от локални групички хора или отделни организатори. До момента няма индикации, че тази година ще има OpenFest в Пловдив – или поне аз не знам.

  2. защо? животът е гаден.. предният път, не бях в софия.. и не успях да дойда на предният ви семинар.. а на 27 точно трябва да съм във варна 🙁 yovko, за напред нали пак ще има семинари? толкова ми е кофти, че все не мога да дойда.. а съвсем скоро когато имам свободен интернет достъп и от столицата, ще проверявам по-често.. всички потоци, където има инфо за вашата дейност..

  3. Здрасти Йовко,

    Периодично и с любопитно очакване поглеждам раздела „програма “ в сайта на OpenFest, но там все още няма нищо 😀

    Как върви организирането на феста? Ако имате нужда от помощ за някакви не много сложни задачи, като например посрещане на гост и транспортиране от/до хотела/летището, можеш да ме запишеш доброволец. В София ще бъда 4 дена, от петък до понеделник, ще съм отседнал в Младост.

    BTW, ще има ли нужда от call girls за феста?

  4. Аз тази година само помагам на организаторите – занимавам се пряко само със SimpleStudio семинара. Младите е време да поемат нещата – не бива да съм навсякъде. Доколкото знам програмата трябва да се появи всеки момент. Иначе нужда от помощници винаги има. Ще те имам наум, иначе ако искаш да се запишеш в спам-списъка на организаторите – пишеш на някой от координаторите… 😉

Вашият коментар