OpenFest logoКакто всяка година така и тази, случването на поредния OpenFest до последният момент беше под въпрос заради финансови причини. И предвид амбициозната програма организационния екип още не е сигурен дали ще набере достатъчно средства, но така или иначе критичният минимум за да е сигурно, че OpenFest 2007 ще се състои вече е налице, благодарение на Спектър Нет и OICL.

Повече информация ще има от медийния екип, но аз да подгрея – на 27-ми и 28-ми октомври в София, на целия втори етаж на Военния клуб, на кръстовището на улиците Раковски и Цар Освободител ще се случи петото поредно годишно издание на празника на свободния софтуер, свободната култура и свободното споделяне на знания.

Очават се много международни гости (от FSF-Europe, EFF, Red Hat, MySQL, Wikipedia, O’Reilly) и разбира се много интересни лекции и демонстрации. За хората, с по-професионална ориентация към фотографията и страстните любители ще има и работен семинар на SimpleStudio в Червената къща, който вече бе обявен предварително като част от панела за свободна култура OpenArt.

Предварителната програма на OpenFest 2007 ще бъде обявена на openfest.org скоро.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Йовко, в Пловдив кога сте? Не че няма да дойда до София… само питам?!

  Отговор

 2. Локалните събития се движат и организират от локални групички хора или отделни организатори. До момента няма индикации, че тази година ще има OpenFest в Пловдив – или поне аз не знам.

  Отговор

 3. защо? животът е гаден.. предният път, не бях в софия.. и не успях да дойда на предният ви семинар.. а на 27 точно трябва да съм във варна :( yovko, за напред нали пак ще има семинари? толкова ми е кофти, че все не мога да дойда.. а съвсем скоро когато имам свободен интернет достъп и от столицата, ще проверявам по-често.. всички потоци, където има инфо за вашата дейност..

  Отговор

 4. Малии, кога стана пето издание?! Този път ще дойда :-)

  Отговор

 5. Здрасти Йовко,

  Периодично и с любопитно очакване поглеждам раздела „програма “ в сайта на OpenFest, но там все още няма нищо :D

  Как върви организирането на феста? Ако имате нужда от помощ за някакви не много сложни задачи, като например посрещане на гост и транспортиране от/до хотела/летището, можеш да ме запишеш доброволец. В София ще бъда 4 дена, от петък до понеделник, ще съм отседнал в Младост.

  BTW, ще има ли нужда от call girls за феста?

  Отговор

 6. Аз тази година само помагам на организаторите – занимавам се пряко само със SimpleStudio семинара. Младите е време да поемат нещата – не бива да съм навсякъде. Доколкото знам програмата трябва да се появи всеки момент. Иначе нужда от помощници винаги има. Ще те имам наум, иначе ако искаш да се запишеш в спам-списъка на организаторите – пишеш на някой от координаторите… ;-)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо