Когато в края на деветдесетте всички прохождахме в темата софтуер с отворен код, една от компаниите, която най-малко се дискутираше тогава бе именно Adobe. Сега едно десетилетие по-късно Adobe е много интересен играч в open source света. Особено в контекста на средствата за разработка.

Adobe и техният лектор – технологичният евангелист Cornel Creanga – ще заемат първият слот в технологичния панел на OpenFest 2009 с лекция за Flex, BlazeDS и Spring. И това няма да е единствената презентация, която би заинтригувала разработчиците, ще има още няколко теми свързани с разработката на софтуер – само погледнете програмата

Вниманието на мрежови и системни администратори трябва да привлекат лекциите от BSD панела, който този път е през целият първи ден в зала Пловдив, а също така и презентацията на решението за динамична вътрешна маршрутизация в Софийския университет или лекцията за приложение на AI в системната администрация…

Честно казано аз малко съжалявам, че трябва да жертвам възможността да чуя всичко това заради ангажираността ми в OpenArt-панела, но такъв е живота… При нас в еднодневния семинар, посветен изцяло на фотографията ще се опитаме да побутнем още хора към лудостта до края на живота си да се опитват да уловят светлината. Нивото ще бъде за начинаещи и малко проходили… Ще има съвсем реални практически занимания… И се очаква при нас да има повече мацки, отколкото при брадатите хакери… ;-)

Вторият ден ще бъде посветен само на технологиите и аз лично съм си заплюл вече няколко лекции, които мисля да не пропускам за нищо на света.

Заповядайте всички, тази събота и неделя в Интерпред, входът е свободен! Пингвините не хапят:-)

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Всяка година феста става все по-добър и по-добър.

  Отговор

 2. Лекциите ще бъдат ли записвани и качени някъде в последствие? Мисля, че идеята е много добра, особено за хора, които няма да могат да се измъкнат от работа или не са в страната по една или друга причина.

  Отговор

 3. Аз също разчитам да гледам първия ден на запис, понеже съм лектор в другия панел. Планира се да се запишат поне повечето лекции – ще бъдат достъпни в архивите на сайта след като бъдат приготвени. OpenArt няма да се записва.

  Отговор

 4. Супер, там сме. Даже би било хубаво ако се засечем някъде :)

  Отговор

 5. Ами аз съм там и двата дни по подразбиране :-)

  Отговор

 6. На мен ми се ще да идем да чуем Адобеца и Ники Б. после (WP), ама е точно и по време на вашия фотографски панел. Уф, не е хубаво това, как са синхронизирани нещата… :(

  Ще видим, дали няма да успеем да се раздвоим ;-)

  Отговор

 7. Малко е късно събота сутринта за отговор :-), но от колко и къде ще е „практическата“ част в open -arta? Ще гледам светлината на окрито и работно и ако успея да дойда ще е доста към края… А ми се иска да се джойна.

  Отговор

 8. Люба, чак сега ти виждам коментара… И вече съвсем няма смисъл да отговарям, но беше следобеда…

  Отговор

 9. Поздравления :) Презентацията и като теория и като практика беше много добра.

  Отговор

 10. Претупах цифровата част, но просто нещо се почувствах адски уморен… Другият път по-добре :-)

  Отговор

 11. Нямаше да успея да се включа на време, но поне вие сте си изкарали добре :).
  ПП Кажи на Начо Каменов да поздрави от мен Руми Трошанова – дано да я чува по-често/скоро :).Тя е от типа, който търсите в Simple studio… Поздрави и Начо от мен – работихме по едно и също време в Мениджър, но след това не сме виждали.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо