AlphaStation 500

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Chestito za alpha-ta, az imam takava ot godina i neshto, strahoten router, raboti pod Debian perfektno… Edinstvenoto oplakvane, koeto imah beshe, kogato se poqviha malko loshi sektori po diska, no sled markirane vsichko e ok:)

 2. Ами аз вече заръчах една от останалите DEC 3000 за резервни части – вътре има два диска по 1GB, 256RAM и процесор на 225MHz. Ако закъсаш с нещо обаждай се :)

 3. Наистина ли за 50лв. ? си си взел Alpha :))
  Или това беше само образно казано?
  Ако не е тайна от коя е фирмата, защото и аз винаги съм искал да притежавам нещо по….. немасово и по-мастодонтско :)

  Сигурно ще имам проблем с мястото, но явно ще се наложи да сритам малко „жълтата“ машина и Scienic Siemens-а (амаха как нагло са се разположили)

 4. Нищо образно няма… Толкова поискаха, толкова платих… Погледни го и от другата гледна точка. Все пак това е стара алфа, към която никой няма интерес с изключение на някой ентусиаст като мене или тебе – какъв е шанса на фирмата да ги разкара? Не особено голям, нали?

  Е, обещаха да внесат още след като предизвикахме такъв интерес, ама ще вземат да вдигнат цените – така, че се правете на незаинтересовани ;))))

 5. Не смятам, че е нужно да си ентусиаст за да си вземеш маркова, стабилна и надеждна машина за толкова малко пари !
  Слагаш едно BSD или Linux-че и става сървър слънце :)
  Еххх мечтиии …

 6. Ами нужно е :)

  Клиентите на магазина не са я поглеждали даже – всеки там търси евтино познато PC, от което също става сървър като слънце… Едното слънце е по-готино от другото, ама това зависи от камбанарията, от която гледаш…

 7. Фирмата е в Пловдив – нямат хора в София, не зная името и, само магазина и, но не мога да пусна телефон публично и без разрешение. А и така или иначе повече няма такива машинки за съжаление.

 8. Съжалявам, че събуждам 3-годишни писания, но не мога да не се похваля, че току що се сдобих с DEC Alpha 3000/500 – първата сериозна сметачна машина на ФзФ на СУ. Гадовете искаха да я изхвърлят!

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: