Amazon… bg

Най-накрая влязохме в Европа и според представите на Amazon. Току-що получих email, който започва така…

amazon-bg

Предполагам не само аз съм се дразнил, когато намеря стока, която е в пъти по-изгодна като цена или пък изобщо не се предлага у нас, но сайтът отказва да я изпрати до България, най-често защото била електроника, или по друга причина. Наскоро открих, че Amazon са започнали да изпращат софтуер към България (естествено, че на много по-добра цена от местните търговци!), а сега вече и гръмко анонсират, че отпада ограничението за електроника, уреди, инструменти, облекло, играчки, часовници и други неща…

Току-що проверих че камера, която междувременно ми донесоха от САЩ, понеже тукашният вносител (със скромна отстъпка) продава на цена над 1300 лв и за която предпочитах да платя цената в amazon.co.uk от 330 лири, но сайтът отказваше да я ship-не към България, сега вече може да се поръча.

Крайно време е да има ползи и за дребните пазари и потребители като българите от глобализацията на икономиката…

11 мнения за “Amazon… bg”

 1. англичаните здраво ги тресе кризата … и други магазини (един от които ми беше изпратил преди време мейл, че „не доставят до страни от третия свят“) вече доставят до бг 🙂

 2. Всъщност промяната е някъде от края на септември – началото на октомври. И аз бях много приятно изненадан, като разбрах че ще доставят и електроника до България 🙂

 3. Това наистина е много добра новина. Подозирам, че сега кризата ще се пренесе отвъд Великобритания към локалните магазини в БГ, защото определено от Amazon е доста по-изгодно да се пазарува.

 4. Ами браво на Амазон UK 🙂

  Някои онлайн магазини от острова обаче вече са години напред с отварянето си към България. От „Kрива спица“ редовно правим поръчки към британския chainreactioncycles за вело части, където човек може да разглежда целия каталог от артикули в левови цени, а над определена стойност на поръчката доставката е с куриер и безплатна. За разликата в цените м/у тях и нашите дистрибутори да не говоря – понякога достига 2 пъти и повече.

 5. С едно много важно (и неприятно) уточнение – Amazon.co.uk изпращат до България всички стоки които Amazon.co.uk продава като търговец. Това не са всички стоки в магазина им, обаче! Всички стоки от т.н. Amazon Marketplace, където трети търговци листват свои стоки ( в стил eBay) и където са наистина ниските цени (преоценени дрехи, аксесоари, книги втора ръка, прочие) НЕ СЕ ДОСТАВЯТ ДО БЪЛГАРИЯ!

 6. Да, така е – но аз поне рядко купувам такива стоки… Само за едно нещо това ми е било проблем досега – имам фетиш към марката писалки и мастила Waterman – писалките се продават и у нас на обичайните си цени според модела, но любимото ми Waterman Purple мастило е неоткриваемо в България. Поне аз не съм го виждал никъде. Amazon също не го ship-ват, именно защото го продават чрез third-party доставчици. Но може би не за всички стоки от Marketplace е така – аз съм си поръчвал в началото на тази година дифузери за компактни Nikon-светкавици (представляват обикновени пластмасови формички). Пристигнаха с обикновена поща безгрижно. И със смешно накриво скъсано листче, на което беше отпечатана молба да гласувам за въпросния търговец ако съм доволен от стоката, защото се борели за рейтинг 😉

 7. @Апостол:

  За стоки втора ръка (евентуално), евтини, може да купуваш от ebay.co.uk и доста от търговците там доставят и до България… 🙂 (случвало ми се е да пазарувам оттам, добра опция е)

 8. А въпроса с ДДС-то как стои бе хора? Гледам за България пише 20% .. ама не съм поръчвал още та са чудех дали се добавя после към цената, която първоначално ти показва или?

Вашият коментар