Amazon… bg

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. англичаните здраво ги тресе кризата … и други магазини (един от които ми беше изпратил преди време мейл, че „не доставят до страни от третия свят“) вече доставят до бг :)

 2. Всъщност промяната е някъде от края на септември – началото на октомври. И аз бях много приятно изненадан, като разбрах че ще доставят и електроника до България :-)

 3. Това наистина е много добра новина. Подозирам, че сега кризата ще се пренесе отвъд Великобритания към локалните магазини в БГ, защото определено от Amazon е доста по-изгодно да се пазарува.

 4. Ами браво на Амазон UK :)

  Някои онлайн магазини от острова обаче вече са години напред с отварянето си към България. От „Kрива спица“ редовно правим поръчки към британския chainreactioncycles за вело части, където човек може да разглежда целия каталог от артикули в левови цени, а над определена стойност на поръчката доставката е с куриер и безплатна. За разликата в цените м/у тях и нашите дистрибутори да не говоря – понякога достига 2 пъти и повече.

 5. С едно много важно (и неприятно) уточнение – Amazon.co.uk изпращат до България всички стоки които Amazon.co.uk продава като търговец. Това не са всички стоки в магазина им, обаче! Всички стоки от т.н. Amazon Marketplace, където трети търговци листват свои стоки ( в стил eBay) и където са наистина ниските цени (преоценени дрехи, аксесоари, книги втора ръка, прочие) НЕ СЕ ДОСТАВЯТ ДО БЪЛГАРИЯ!

 6. Да, така е – но аз поне рядко купувам такива стоки… Само за едно нещо това ми е било проблем досега – имам фетиш към марката писалки и мастила Waterman – писалките се продават и у нас на обичайните си цени според модела, но любимото ми Waterman Purple мастило е неоткриваемо в България. Поне аз не съм го виждал никъде. Amazon също не го ship-ват, именно защото го продават чрез third-party доставчици. Но може би не за всички стоки от Marketplace е така – аз съм си поръчвал в началото на тази година дифузери за компактни Nikon-светкавици (представляват обикновени пластмасови формички). Пристигнаха с обикновена поща безгрижно. И със смешно накриво скъсано листче, на което беше отпечатана молба да гласувам за въпросния търговец ако съм доволен от стоката, защото се борели за рейтинг ;-)

 7. @Апостол:

  За стоки втора ръка (евентуално), евтини, може да купуваш от ebay.co.uk и доста от търговците там доставят и до България… :) (случвало ми се е да пазарувам оттам, добра опция е)

 8. А въпроса с ДДС-то как стои бе хора? Гледам за България пише 20% .. ама не съм поръчвал още та са чудех дали се добавя после към цената, която първоначално ти показва или?

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: