Изграждането на собствена инфраструктура много често е твърде скъпо и рисковано като инвестиция. Наемането на инфраструктура, особено по модела да плащаш само колкото използваш (pay-as-you-go/grow), освен че дава възможност за друго планиране на разходите (отпада нуждата от крупна инвестиция в оборудване още в началния момент) и гъвкавост при натоварването на ресурсите, също редуцира и риска от ненужна и трудно ликвидна инвестиция в хардуер. Ако можем да си представим инфраструктурата като пластелин, който можем да разтегляме, свиваме и моделираме според нуждите си – това ще е добра метафора за използването на оборудване под форма на услуга или IaaS (Infrastructure-as-a-Service).

Amazon Web Services

Аз съм акредитиран Consulting Partner на Amazon и бих могъл да проектирам, инсталирам, конфигурирам и поддържам за вас сървърна инфраструктура в Amazon WS (AWS), където ще плащате само за използван обем, време или трафик, без да е нужно да купите нито едно физическо желязо. Това може да започне и само с един сървър и постепенно да набъбне до сложна система от много машини с различни роли, в различни географски локации, заедно с развитието на вашия проект.

Ако пък имате вече собствена инфраструктура, която скоро ще е нужно да смените с нова, защото е отесняла или остаряла, може вместо това да мигрираме текущото ви решение върху Amazon. След оценка на разходите в единия или другия случай.

Ако се тревожите за сигурността на данните ви – има решения те да бъдат подсигурени, независимо че са в облака на Amazon.

За по-локални проекти, или такива които не предполагат голям мащаб или ръст, алтернатива на Amazon са предложенията на DigitalOcean, за които също мога да ви съдействам. (Ще получите кредит за тест на услугите им, ако се регистрирате през този линк.)

Използвайте формуляра за да се свържете с мен и да обсъдим детайлите във вашия конкретен случай.

powered by Typeform