B.O.F.H.-style support

B.O.F.H.-style support

Не знам дали си запознат със ситуацията затова започвам отначало. Имаме инсталиран PDC, който държи домейна ни. Домейн контролера е на HP server, операционната система е W2K. В момента, в който започнаха проблемите имаше инсталиран SAV ЕЕ 8.1. За първи път преди около 6 седмици, сървърът спря да работи. При рестартиране проблемите изчезват и сървърът работи стабилно за около 7-8 дни, след което ситуацията се повтаря. Приложено ти изпращам екраните с грешките които се появяват в моментите на срив. Ако е нужно още нещо за изясняване на проблема пиши ми.

Вили, като един виден IT Архитект в областта на MS-технологиите съм щастлив да видя поредния проблем с Windows. И благодаря за доверието, че мога да го разреша, разбира се. При добро желание от страна на потърпевшите колеги можем да предложим две изпитани решения – едното е да подменим сървъра с Linux, а другото да го направим да забива всеки ден за да няма неочаквани изненади с неравномерната амплитуда от време.

Все пак един възможен компромисен action plan е следният:

  1. Сървърът HP да се подмени с IBM.

  2. Всички червенички грешки в логовете да се направят сини, след което повече проблеми няма да има.

  3. Иде реч за System Memory Leak. (http://support.microsoft.com/?id=272568 )
    Нужно е да се отиде на сайта на Symantec и да се свалят възможно най-новите updates за въпросната версия на SAV. И да се молите това да свърши работа. Проблемът на тази машина се нарича SAV върху домейн контролер, но това е по-малкият проблем. По-големият е, че май Symantec нямат читаво решение, което да го решава при всички случаи. Предлагат upgrade:
    http://service1.symantec.com/SUPPORT/ent-security.nsf/…

  4. При всички случаи едно поливане с Кока-кола на сървъра ще разреши проблема (вкл. т.1 и 2 от горния action plan). В състояние съм да доставя скромни количества for free, но вярвам, че макар и не толкова ефективно и невъзвратимо и кофа бира, ще помогне.

Новият Windows върху ново IBM желязо няма да прави проблеми поне две седмици. Особено ако SAV се инсталира на друга машина. След това пак можем да помислим за миграция към Linux. 😉

Best regards,
Yovko Lambrev

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България