Because of Her

И като сме заговорили за филми…

Миналата година Весела ме покани на нещо като филмова премиера за пред приятели в читалище „Славянска беседа“. Оказа се, че всъщност попаднах на юбилеен празник – 25 години от създаването на театралното студио камбанки, създадено от покойната актриса Снежина Казакова. Макар и да не познавах почти никой от присъстващите, това направи денят ми различен. И заради филма, и заради хората наоколо… Бях писал за това тогава…

Филмът, вече в завършен вид, освен че си има сайт, който разказва историята му и от който ще може да се свали свободно, понеже е Creative Commons – Признание – Некомерсиално, е и в селекцията на София Филм Фест за документално кино. Премиерата му ще бъде на 19 март от 18:00 в Дома на Киното. Българското му име е „Заради леля Снеже“, а заглавието на английски „Because of Her“.

4 мнения за “Because of Her”

  1. Това е супер готино че филмът ще може да се сваля свободно. Весела ми е любимата актриса и с нетърпение искам да видя този нов филм. По картинките горе изглежда обещаващ! Целувки Весе!

  2. Заради интереса към филма на 30 март /неделя/ ще има нова прожекция в Дома на киното в София. А на 31 март вечерта ще бъде излъчен и по Канал 1 на БНТ.

Вашият коментар