И като сме заговорили за филми…

Миналата година Весела ме покани на нещо като филмова премиера за пред приятели в читалище „Славянска беседа“. Оказа се, че всъщност попаднах на юбилеен празник – 25 години от създаването на театралното студио камбанки, създадено от покойната актриса Снежина Казакова. Макар и да не познавах почти никой от присъстващите, това направи денят ми различен. И заради филма, и заради хората наоколо… Бях писал за това тогава…

Филмът, вече в завършен вид, освен че си има сайт, който разказва историята му и от който ще може да се свали свободно, понеже е Creative Commons – Признание – Некомерсиално, е и в селекцията на София Филм Фест за документално кино. Премиерата му ще бъде на 19 март от 18:00 в Дома на Киното. Българското му име е „Заради леля Снеже“, а заглавието на английски „Because of Her“.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Весела, много благодаря за удоволствието да имам свое лично копие :-)

  Отговор

 2. Малко уточнение – link-ът за download ще бъде активен след премиерата.

  Отговор

 3. Анонимен 12 март 2008 в 18:37

  Това е супер готино че филмът ще може да се сваля свободно. Весела ми е любимата актриса и с нетърпение искам да видя този нов филм. По картинките горе изглежда обещаващ! Целувки Весе!

  Отговор

 4. Заради интереса към филма на 30 март /неделя/ ще има нова прожекция в Дома на киното в София. А на 31 март вечерта ще бъде излъчен и по Канал 1 на БНТ.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо