Още една акция за съпричастност: http://bezbakshish.hit.bg/
Обичам такива противодействия! Жалко, че рядко ползвам такси :-)

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Да! И по новините да го съобщят!

  Отговор

 2. Не знам какво е ставало миналата седмица в София, но предполагам че група граждани пак са се изложили с техните опортюнистични действия.

  Като стана въпрос за бойкоти, вчера казах „повече НЕ“ на нашия курорт Пампорово. През уикенда бях там с гост от Белгия. Мястото е станало отвратително – претъпкано строителство, отсечени дървета, ерозия, купища от отпадъци, кал, кал, кал…

  Както сподели един приятел от Чепеларе – сега на Пампорово има само два сезона – прашен и кален.

  Отговор

 3. Че аз съм им в бойкот постоянно. Не се качвам на стари таксита, обикновено искам да сменят музиката (понеже почти винаги е надута чалга)… е оставям някакви бакшиши, но това е и в мое удобсво в повечето случаи.
  Иначе – нека да приемат тъпото бакшиш да си кара без коланЯ. Идеята е, че застрахователите рано или късно ще изискват да се докаже, че шофьорът или пострадалия са били с колани – нека да не им плащат застраховките. Виж, има други неща за които трябва да се БОЙ(не толкова КОТИРАТ) тия мерзавци – трябва да име счупят ръчичките за да се научат да карат по правилника.

  Отговор

 4. Ето това е хубаво ;)) Подкрепям с две ръце!
  http://blog.zabunov.be/journals/say-no-to-taxi-drivers/#comment-29

  Отговор

 5. Аз също съм против да се оставят бакшиши на такситата. Те и без това изнудват клиентите си, бях потърпевша клиентка миналата година ноември месец. Наложи ми се да хвана такси от авгогарата в София, маршрутът беше до кв.Разсадника-ул.Христо Благоев до клиниката Медицински център-Репродуктивно здраве, което се намира посока център и ми струваше 27,44лв. шофьорът дори си прихвана 28,00лв това си е нагло обирджийство. Още пазя касовата бележка и сам намразила такситата.

  Отговор

 6. Не искам да слагам под един знаменател всички таксиметрови шофьори, но като цяло са отвратителни. Подкрепям изцяло инициативата.

  Отговор

 7. Съвсем Случайна 18 април 2007 в 12:00

  Хм, бакшишът е общоприета форма на изразяване на удовлетвореност от услугата, откакто тетрадката за похвали и оплаквания влезе в музея на соца :) Струва ми се, че няма нищо лошо да оставиш бакшиш, стига да си доволен. Понякога си е направо задължително! Например, когато таксиметровият шофьор, разбивайки стереотипите, ти пусне Металика в 6 сутринта:)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо