BG Fedora Mirror

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Не знам, но това не пречи да се съберат някакви пари там (примерно от теб) и после все някак ще стигнат до него ако това е идеята ;)

  Аз и Тони Райжеков имаме една среща за една статия за Creative Commons в сряда след работа и не знам дали ще стигна до бирата.

 2. Аз участвах с 10 лв по банковата сметка.
  А има и една особенност. ПИБ имат само една транзакция към Борика около 4 след обяд. Така че, ако гледаш на банкомат можеш да видиш промяната след 18 часа.

 3. Да, Борика транзакциите са повече offline отколкото online по отношение на банките! Повечето банки имат две или най-много три процеса дневно за синхрон на салдата с Борика. (Салдото на сметката, по която имате дебитна Борика карта всъщност е неизвестно дори за вашата банка! Само Борика знае точното салдо. Парадокс, нали?) Понякога преводите направени в един ден (особено ако са наредени следобяд) ще се появят на следващия или дори по-следващия ден в зависимост от банките, които си прехвърлят парите.

 4. Прав си и не си прав. Вярно е че Борика има само ограничен брой транзакции към дадена банка. Но също така е вярно, че когато се прехвърлят преводи от банка в банка си има един период на забавяне внесен изкуствено от банката, като минималния е 8 часа. За да може, ако искаш да си парите да се прехвърлят веднага си плащаш спешен превод. За щастие имаме една и съща банка предоставяща виртуален банков клон и транзакцията се осъществи за около 15 мин.

 5. И това е вярно :) Някъде къмто две години и половина съм прекарал от вътрешната страна на една банка :)

  А сега го играя доброто ченге и лошото ченге едновременно :)

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: