Благодаря, Mtel

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Понякога ми е трудно да разбера защо компаниите са толкова твърдоглави. И аз съм се сблъсквал с подобни моменти, опитвал съм се да ги променя отвътре, но често желание просто няма. Жалко. Към Vivacom?

 2. В конкретният случай жалба до КЗП няма ли да помогне ? Не че би трябвало да ти пука за устройството, но пък е един начин за тормоз :-) Мисля, че приемат и по е-поща с електронен подпис.

 3. Защото в големите корпорации има един стремеж към ограничаване на редовия служител от взимане на колкото се може повече (или по-малко) решения, от страх, че той може нарочно или не да навреди на компанията. Ето защо инстиктът на служителя винаги е да откаже, да затрудни и т.н. С демократизирането на правенето на бизнес обаче това не може да не се промени – просто компаниите, които не се променят рано или късно ще бъдат изтласкани.

 4. Има един филм – The Corporation – малко е дълъг и малко краен, но си заслужава да бъде изгледан от първата до последната секунда. В една част от филма се съпоставя профила на корпорацията (понеже по закон и история на възникването си това нещо е legal person) спрямо профила на психопата, според Световната здравна организация. Оказва се, че съвпада по абсолютно всички белези:

  Единственият проблем е, че корпорацията като такава няма физическо тяло, което да бъде вкарано в лудницата или в затвора.

 5. Напуснах ги преди около 10 години. Сега си мисля, че просто съм заменил едни идиоти с други. Надявам се някаква алтернатива „телефон без телефон“ да може да пробие мрака до няколко години.

 6. Има ли смисъл човек да си трови нервите с монополистите… Напълно безсилни сме срещу тях, защото сме избрали да живеем в България. Флашването не би ли трябвало да свърши работа?

 7. Идентичен случай с идентичния модем с идентичния оператор! Преди няколко месеца! Благодарение на отзивчивостта на познат и няколко заплахи (за всичко трябват връзки в тази скапана компания!), успях за месец, месец и нещо да го имам отключен.
  Не мога да разбера защо нещата трябва да стават така трудно.

  Разбирам, че въпросът е принципен, но според мен и въпреки изнудваческото поведение и абсурдните (вътрешни) правила, МТел си остават най-стабилния оператор в България. Като че ли за тях чувам най-малко простотии от този тип, докато при Глобул и Виваком случките направо изобилстват. Направи си добре сметката… и успех.

  Аз също бях бесен тогава от същия този разговор, и бях готов не само моя договор да прекратя, но и всички фирмени. Защото така НЕ СЕ прави!

 8. Много хубаво, че си го описал тук. Ще го прочетат хиляди хора, които уважават твоя авторитет и се вслушват в препоръките ти. От това ще ги заболи много повече, отколкото от жалба до КЗП. Което не пречи да пуснеш и такава. Време е да се научат как да се държат с клиентите си.

  „Българските телекоми преживяха своя „златен“ век и едва ли скоро ще влязат в нов такъв.“ [Криза на зрялата възраст при телекомите, Капитал] Сега ще им се наложи да се борят за всеки клиент с качество и добро отношение, за да могат да оцелеят, особено когато цените за роуминг се изравнят с вътрешните, и стане по-изгодно да си купиш план от UK, Германия или Австрия, вместо от Ментел.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: