Благодаря, Mtel

Благодаря, Mtel

– Добър ден! Обаждам ви се от Mtel във връзка с молбата ви да бъде отключен 3G Wi-Fi модема ви, но за съжаление той не отговаря на условията да бъде отключен и това не може да стане.
– А какви са условията, на които трябва да отговаря, за да бъде отключен?
– Договорът ви е прекратен.
– Прекратен е понеже е изтекъл! Устройството е купено преди две години…
– Разбирам ви, но ако договорът не се поднови, не можем да отключим устройството.
– Разбира се, че ще го подновя, но с някой друг оператор. Всичко добро и довиждане!

В добавка към историята мога само да кажа, че когато купувах устройството се наложи половин ден да обикалям София, защото „компетентни“ служители на Мобилтел ме разходиха между няколко бизнес-центъра, понеже не познаваха добре продукта си тогава и не проумяваха, че не търся USB-stick. След което писах жалба, понеже бизнес-центъра в Мол Сердика отказа да ми го продаде, защото поисках да го добавя към договор, който бях преподновил предния ден с дата още в бъдещето, т.е. не бе влязъл в сила, а вместо това искаха да подпиша втори (wtf?). Накрая намерих бизнес-център, който просто анулира невлезлия в сила договор и го преподписахме наново + играчката. Не отключих устройството в рамките на договора, понеже… за да съм коректен към оператора. А и защото не ми е трябвало, освен в някои редки случаи в чужбина, когато бих могъл да ползвам местна карта вместо данни в роуминг. И сега, когато устройството би трябвало да е изцяло мое, понеже не е обвързано с договор (не че не съм си го и купил, още преди две години за цели 109 лева), операторът цитира именно това като причина да не го освободи?! Очевидно Mtel дълбоко цени коректността ми.

Но за разлика от преди две години, подобрена версия на същото устройство, вече се подарява напълно безплатно срещу подписан договор за данни. А и още тези дни ще пробвам да го префлашна с чист firmware от Huawei.

Иначе, благодаря, Mtel, за всички сходни емоции, които сте ми създали през времето от 1999-та насам. И особено напоследък. Тринадесет години стигат! Има капки, които преливат чашата.

P.S. Между другото, ето как да се справи човек сам с отключването.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България