Българска народна библиотека

Българска народна библиотека

Хм, на война като на война… Дано не сте забравили случката с ИК „Труд“, bezmonitor.com и Виктор. Законът и грубата сила на НСПОБ бяха използвани за сплашване, терорът на авторските права над културата и споделянето бе приложен с пълна сила, а доколко това като акт е законно и морално явно е една маловажна подробност. Пък и то какъв спор за морала… отдавна у нас моралът е загубил всякакво значение. Ако пък взема да изпусна нещо за обществения дълг на шибаното ни общество към хората с увреждания съвсем ще се впиша в графата розовеещ идеалист… Розовеещ като идеалист – не като партийна оцветка…

Е, понеже Труд се опитаха да си изпишат вежди, справедливо някак е да си избодат очите – дето се вика за всяко нещо има възмездие или каквото почукало, такова се обадило.

Народна библиотека в Интернет ще колекционира и споделя текстове на български класици без търговска цел и само за четене като алтернативен метод на Браиловите книги, съгласно Глава 5, чл. 24 ал. 1, т.9 и т.10 от ЗАПСП на Република България, както пише на страничката Правила.

Помогнете на библиотеката да се обогати със съдържание – особено пък ако познавате някои автори и преводачи и можете да ги убедите да дарят творбите си за да бъдат четени от всички свободно.

Нямам идея кои точно са авторите на този проект (и може би е разумно да си останат анонимни), но това е човечно, справедливо и морално дело, което заслужава благодарност, овации и дълбок поклон!

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България