Българското ръководство за GNOME на хартия

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Заслугите за книгата са както следва:
  Превод: Юлия Велкова, Владимир Петков, Ростислав Райков
  Коректор: Юлия Кирилова
  Корица: Иван Гинев
  Консултант: Александър Шопов
  Оформител: Ростислав Райков

  Издава се от „ИнтерСпейс“ със съдействието на Институт Отворено Oбщество – Будапеща.
  Повече подробности ще има скоро!

 2. Не съм кой знае какъв фен на гном, ама самата инициатива (всъщност, реализацията) ме кефи особено много! Дерзайте и за други подобни!

 3. На снимката изглежда страхотно, предполагам и отвътре ще е така приятна за окото ;)
  Дано наистина да се случват все повече такива неща.
  Браво на замесените.

 4. Привет,

  книгата няма да се разпространява в книжарниците. Желанието ни е първите 1000 броя да ги раздадем на неправителствени организации и хора, които обучаваме. Задължително ще дарим известно количество на организации, които промотират свободния софтуер в България. Планирали съме около 50-100 копия за тестъри и хора, които ще дадат обратна връзка. Все пак не смятаме това да е последното издание на ръководсвото, а искаме следващите му версии да са по-добри. Когато започнем да търсим тестъри ще го обявим публично в Линукс за Българи и всички достъпни нам информационни канали.

  Поздрави
  Владимир „Каладан“ Петков

 5. Е, поне електронен вариант трябва да има?… В начален етап имаше част от главите в уики-то на ССС, но като напусках сдружението, ги предадох на Шопов. Каладан, няма ли да публикувате текста?

 6. Поздравления на всички участници в проекта! Това е сериозно постижение и невероятно доказателство, че отвореният софтуер е великолепен модел за разработка. Браво!

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: