Blue Moonlight equiX - Code is Poetry

Blue Moonlight equiX - Code is Poetry

Темата Blue Moonligh Rebirth не просъществува дълго на този адрес. Базирана на Rin, която всъщност бе модифицирана в двуколонна Manji, което няма как да не личи прекалено достатъчно за да е комфортно за погледа ми, като отварям сайта си. В последните няколко дни все повече ме дразнеше, което ме накара да се огледам за идеи от други теми.

Така попаднах на equiX, чийто автор е аржентинеца Marcos Sader. Това определено бе най-впечатляващата тема, която съм виждал откъм чистота на кода, откъм семплост на дизайна, откъм стил. И нещо, което ме усмихна истински – правена за стандартен браузър като Mozilla Firefox, а глупостите заради разните MS творения като IE, изнесени навън в hack-css.

Колебанията ми траеха не повече от няколко минути. Вече знаех на какво ще е базирана новата ми Blue Moonlight тема. Трябваше да намеря малко време за да я сглобя в моя си стил и вид. Разбира се и първообразът, както и моята derivative work са под GNU GPL.

По този повод и писанията ми в този блог вече надхвърлиха 500. Освен това реших, че не държа на клаузата Share-Alike и смених CC лиценза си само на Attribution.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България