Branden Robinson в България за OpenFest 2006

Все още не съм писал нищо за тазигодишния OpenFest 2006, защото програмата още се уточнява, но новината на деня не е за отминаване с лека ръка.

Един от ключовите разработчици на Debian и лидер на проекта за отминалата година (от април 2005 до април 2006) ще бъде централният гост на конференцията OpenFest. Току-що се получи официалното потвърждение на отправената му покана.

Branden Robinson е част от общността на разработчиците на Debian GNU/Linux от вече повече от девет години. Личните му усилия и принос са свързани основно около проблемите и поддръжката на X Window system, както и около множество юридически ситуации, свързани с лицензирането на свободен софтуер. Създател е на The X Strike Force. Той беше и ковчежника на финансите на Debian в организацията SPI, която е юридическата „шапка“ на свободното общество от разработчици на Debian от 2001 до 2004 година.

OpenFest 2006 ще се проведе на 4 и 5 ноември 2006 в трите зали на втория етаж на Централния военен клуб на кръстовището на Раковски и Цар Освободител в София. Тематично лекциите ще бъдат разделени на три панела – OpenTech – за свободен софтуер и технологии, OpenBiz – за бизнес с FOSS – и OpenArt – за свободно изкуство и култура, както и като допълнителен панел, станалата традиционна BSDcon конференция за феновете на BSD. Допълнителни подробности за програмата вероятно ще има през следващата седмица.

3 мнения за “Branden Robinson в България за OpenFest 2006”

  1. Уха, уха! Макар Брандън Робинсън да ми е вдигал често кръвното по времето, когато по-редовно следях списъците на Дебиан (а и предполагам на много други хора също:), той определено е една от най-значимите личности в проекта. Не само като мащаби на влиянието върху други разработчици, а и като източник на идеи. Вярно, някои от тях поставяха общността на нокти, но пък явно Брандън е и умел дипломат – винаги намира начина да се сдобри с хората, с които трябва да се сдобри и да се скара с другите.

    Определено посещението му на фестивала е попадение! Поздрави! Там съм 🙂

Вашият коментар