Branden Robinson в България за OpenFest 2006

Branden Robinson в България за OpenFest 2006

Все още не съм писал нищо за тазигодишния OpenFest 2006, защото програмата още се уточнява, но новината на деня не е за отминаване с лека ръка.

Един от ключовите разработчици на Debian и лидер на проекта за отминалата година (от април 2005 до април 2006) ще бъде централният гост на конференцията OpenFest. Току-що се получи официалното потвърждение на отправената му покана.

Branden Robinson е част от общността на разработчиците на Debian GNU/Linux от вече повече от девет години. Личните му усилия и принос са свързани основно около проблемите и поддръжката на X Window system, както и около множество юридически ситуации, свързани с лицензирането на свободен софтуер. Създател е на The X Strike Force. Той беше и ковчежника на финансите на Debian в организацията SPI, която е юридическата „шапка“ на свободното общество от разработчици на Debian от 2001 до 2004 година.

OpenFest 2006 ще се проведе на 4 и 5 ноември 2006 в трите зали на втория етаж на Централния военен клуб на кръстовището на Раковски и Цар Освободител в София. Тематично лекциите ще бъдат разделени на три панела – OpenTech – за свободен софтуер и технологии, OpenBiz – за бизнес с FOSS – и OpenArt – за свободно изкуство и култура, както и като допълнителен панел, станалата традиционна BSDcon конференция за феновете на BSD. Допълнителни подробности за програмата вероятно ще има през следващата седмица.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България