БУЛСТАТ only

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Лесното се плаща много скъпо впоследствие понякога.

  С новия закон за регистър БУЛСТАТ предоставяме въпросът дали едно юридическо лице съществува в ръцете на изпълнителната власт в лицето на министерство на правосъдието. тоест теоретично е мислимо ако държавата дължи пари на някое дружество… то просто да изчезне от регистъра

  Появава се конфликт на интереси- този когото можеш да съдиш за вреди, с когото влизаш в отношения при възлагане на обществени поръчки, републикански данъци, глоби и т.н. е Държавата в лицето на изпэълнителната власт…. и именно тази власт държи и управлява регистъра вписването в който се счита за начало и доказателство за съществуването на стопанските субекти….

  На какво точно да се радвам, че вместо със съдии със висше юридическо образование ще си имам работа с държавни чиновници с никумо неизвестна квалификация които ще ке сменят със свсяко правителство?!? Е та какво ако става с ден два по бързо- ако омажат нещата защото не вдяват какво пише в закона или ако както им е обичая навсякъде се запъват като магаре на мост и за всичко което не им е ясно викат не може!?! А ако не ме лъже паметта ако ти откажат пускаш ново искане с нова такса, и ще им излезе златно на хората, отделно че пак ще им трябва адвокат, но и тези служители вече няма да са грамотни да следят дали съдържанието на приложените дружествени договори и устави е изрядно. а от това ще страдат всички.

  Разделението на властите не е измислено случайно, и неслучайно беше че съществуването и регистрирането на ЮЛ беше предоставено на съда- ЗА ДА НЯМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ когато едно ЮЛ реши да съди държавата.
  Нали се сещате че министъра на правосъдието и финансивия министър или който и да е там са в едно правителство и си правят поразиите заедно. Така вече ще може и да си ги замазват заедно.

  Ако на определени хора не им отърва някоя \“фирма\“ и става дума задостатъчно пари – изведнъж тя става фантом… това вече ще е възможно.

 2. Възможно е да е така… Но все пак аз принципно съм привърженик на идеята процесът да е прост и лесен, а изключенията сложни и трудни, отколкото обратното.

  Само пример: Някак си е смешно по цял свят всеки документ, на който пише името и фирмата ми да е достатъчен да се счита за фактура – дори без подпис и печат, а тук имаме БУЛСТАТ, данъчни номера, мокри печати, подписи, ЕГН-та на МОЛ-ове и какви ли не още номера, номерца и усложнения и определено не сме прокопсали особено. Този, който иска да свърши нещо злонамерено обикновено намира начин и то безнаказано, а онези, които вървят по процедурата псуват, губят време, нерви и пари на поразия…

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: