C3 logoIt is a pleasure for me to announce the official release of the presentation movie about the newest core project of Open Projects Foundation – „C3 – Free Culture Center“.

This is the first step only… This is the presentation of the Dream… The next step will be proof of the concept… around next spring or summer… Will you join us?… Do you C3?…

The movie “C3” is licensed under the terms of Creative Commons Attribution license. So you can freely reuse, copy, broadcast and distribute this content, also commercially, for as long you provide a proper attribution to Open Projects Foundation.

Download the movie here.

===========

Удоволствие е за мен да обявя официално изданието на филма, представящ най-новия ключов проект на Фондация „Отворени проекти“ – „C3 – Център за свободна култура“.

Това е само първата стъпка… Това е представянето на Мечтата… Следващата стъпка ще бъде да докажем, че е възможно – някъде около следващата пролет или лято… Ще се присъедините ли?… Do you C3?…

Филмът “C3” се разпространява под условията на договорa за използване Creative Commons Признание. Което означава, че свободно може да използвате, копирате, излъчвате или разпространявате съдържанието му, включително с комерсиална цел, достатъчно е единствено да окажете признание за това на Фондация „Отворени проекти“.

Можете да свалите филма тук.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Прекрасно! С нетърпение очаквах да се появи филма за да го гледам отново, както и да кажа на други хора около мен да го гледат, понеже определено си заслужава !

  Отговор

 2. Вдъхновяващо. Благодаря! Аз съм от другите хора, на които Тихомир каза „Седни удобно, отпусни се и го гледай“. Определено и аз ще последвам примера му и ще кажа същото на някои „други хора около мен“.

  Отговор

 3. гледах го за трети четвърти път. добра продукция, казах го в софия, в пловдив на фестовете , казвам го и тук. очаквам с нетърпение крайната реалзация. ще помогна с каквото мога.

  Отговор

 4. Йовко, още на феста в София като видях филма много ме развълнува. Радвам се, че идеята се развива! Бих искала да помогна с каквото мога. Така че, пиши ако има нещо, с което бих могла да съм от полза за начинанието; освен известни познания по Криейтив Комънс и някаква правна култура, за които знаеш, мисля, че имам доста добър опит в кандидатствания за финансиране (напр. писане на проекти). Поздрави!

  Отговор

 5. Снощи си говорих с фотографа Зафер Галибов и му разказах за „C3 – Център за свободна култура“ на Фондация „Отворени проекти“, след което той сподели някои гледни точки, които смятам ще бъдат от полза на проекта и по-точно за опазването му. Смятам обаче да го свържа персонално с Фондацията или да изложа идеите в писмо.
  Поздрави.

  Отговор

 6. Зара, аз ти писах на един друг твой адрес, но явно писмото не те е достигнало. Ще ти пиша пак…

  Отговор

 7. не може ли да се качи филма в google video?

  Отговор

 8. Официалното копие на филма е нормално да се публикува на сайта на авторите му, а именно този на Фондация „Отворени проекти“. Най-малкото за да служи като първоизточник. Оттам нататък копията му си имат свой живот и могат да се качват и разпространяват свободно навсякъде, стига да не се нарушава договора за използване Creative Commons – Признание.

  Отговор

 9. С3 – Център за свободна култура с ембеднат целият филм, качен на Google Video. Надявам се, че нямаш нищо против, като, естествено, съм посочила Фондация „Отворени проекти“ както в поста, така и в Google Video.

  Благодаря ви – на всички, които сте създали C3 – въодушевяващо е :-)

  Отговор

 10. Как можем да имаме против разпространението на нещо, което искаме да разпространяваме. Лицензът е спазен! Всичко е точно! :-) Субтитри в Google Video могат ли да се добавят?…

  Отговор

 11. В поста си съм дала линк за даунлоуд с пояснение, че има субтитри на български и английски. Както се сещаш, линкът води към вашата страница. Тоест искам да кажа, че човек, който чете поста, има пълна свобода и възможност за собствена интерпретация.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо