Изкушавам се да седна да науча португалски и да се преселя в Бразилия – хем жените им са хубави, хем са големи фенове на свободния софтуер и култура. Наш Ламбо не може ли да го пратим в командировка при тамошния Министър на културата да му обяснят някои неща, а ако не стопля направо да го пуснат там някъде из Куба…

Шегата настрана… Първият филм в света, който се пуска едновременно срещу билетчета в кината и свободно в Интернет е под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike лиценз, нарича се Cafuné и е бразилски. В Интернет даже са публикувани две версии – дълга и къса. Забележете, че няма ограничение да се правят производни на оригинала, т.е. всеки може да направи своя версия на филма.

Повече информация тук.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. …allowing the audience create different story ends.

  Тук ще е интересно да видим дали ще се получ нещо забавно.

  И както питат по форумите за едни други филми: „субс има ли?“

  Отговор

 2. Ау, бразилският както и бразилките са много секси :-)

  Предлагам да ти взема един джобен разговорник и еднопосочен билет до Рио! Вероятно неделя ще прескоча с колелото до София. Надявам се да не ме обвинят в нелегално каране по магистралата :-)

  Ако ме спрат полицаите ще кажа, че съм бразилец и че просто съм се объркал малко в търсене на моята любов ;-)

  В момента дори съм си пуснал Harry Belafonte -Jump in the line за да поупражнявам акцента!

  Отговор

 3. Аз не знам къде ще съм в неделя, но ако случайно твоята любов ти остави свободен time slot можеш да звъннеш за по една минерална вода/бира… ;-)

  Отговор

 4. Споко, Йовко, ако идвам в София няма да е само за един ден!

  Все пак в името на любовта ще се жертвам да остана по-дълго време в нашата прекрасна столица!

  Отговор

Ако искате да споделите нещо