Черен понеделник

Днес е черен ден – не само за европейската демокрация, позорно обругана от насилието на големия Капитал – но и за европейската софтуерна индустрия. И за световната и българската в частност, въпреки че на последната не само не и пука, но недалновидно не подмести и гърбаво кутре за да помисли и да предприеме нещо. Поне от кумова срама! Жалко за всичките лъскави браншови организации, за гръмките слова и прехвалени постижения, за полираните PR статии в пресата! Българските софтуерни разработчици в голяма степен дори не осъзнаха проблема – нищо скоро ще го почувстват… изотзад…

Европа се огъна под натиска на корпоративни интереси! Европа не цени свободата си – в голяма степен заради безразличието… Последният шанс за отмяна на тази лудост все още предстои, но е твърде теоретичен.

Жалко за всички ни! От утре ще ни е още по-трудно… А войните тепърва предстоят!

http://wiki.ffii.org/Cons050307En
http://www.nosoftwarepatents.com/phpBB2/viewtopic.php?t=439

6 мнения за “Черен понеделник”

  1. Йовко, не всичко все още е решено.. Според коментар в LWN.net (http://lwn.net/Articles/126513/) тепърва предстои проблемът да се обсъжда. А и самият начин по приемането му “…в нарушение на процедурните правила и въпреки очевидната липса на мнозинство на членуващите държави и заявките на някои от тях за подновяване на преговорите (относно спорната директива) ” навежда на мисълта за натиск към Съвета от страна на медиите и Европейският Парламент. Важното е тази директива да не се оставя без последствия. Наистина все още не е късно…. надявам се.

  2. Не е… знам… но… The European Parliament will now have three months to reject or amend the proposal. For rejection or every single amendment, the EP needs a majority of the component members of parliaments, i.e. 367 votes irrespective of absences or abstentions.

    Иначе… The EP will have up to four opportunities to reject the proposal, two in a second reading (one before and one after the votes on proposed amendments), a third one in conciliation and a fourth one in a third reading.

    Цитатите са от http://www.nosoftwarepatents.com/phpBB2/viewtopic.php?t=439

  3. Ех, колко много цялата тази игра ми прилича на играта описана от Р. Хайнлайн в „Корпорация Магия“ (в сърцето на Марла… ;-)) http://sf.ludost.net/autors/h/Robert_Heinlein/Magicinc.htm). Всички тези низки и подли машинациики така ме погнусяват, че ми се приисква предците ни да не бяха стигали до Homo Erectus, а да си бяха останали да си подскачат щастливи и свободни по дърветата.
    Надежда все още има, дано корпорациите не успеят да потулят скандала, а той да се разгори едно хубаво, та да се размирише из цяла „цивилизована“ Европа. Чак съжалявам, че нямаме депутати в ЕП, та няма и на кого да въздействаме и кого да убеждаваме. Надали и те биха заели поза различна от тази на овца за стригане, но все пак…

  4. Чудесно! Мерси много! Ще го добавим веднага като тръгне указателя – за жалост още не работи! 🙂

Вашият коментар