Днес е черен ден – не само за европейската демокрация, позорно обругана от насилието на големия Капитал – но и за европейската софтуерна индустрия. И за световната и българската в частност, въпреки че на последната не само не и пука, но недалновидно не подмести и гърбаво кутре за да помисли и да предприеме нещо. Поне от кумова срама! Жалко за всичките лъскави браншови организации, за гръмките слова и прехвалени постижения, за полираните PR статии в пресата! Българските софтуерни разработчици в голяма степен дори не осъзнаха проблема – нищо скоро ще го почувстват… изотзад…

Европа се огъна под натиска на корпоративни интереси! Европа не цени свободата си – в голяма степен заради безразличието… Последният шанс за отмяна на тази лудост все още предстои, но е твърде теоретичен.

Жалко за всички ни! От утре ще ни е още по-трудно… А войните тепърва предстоят!

http://wiki.ffii.org/Cons050307En
http://www.nosoftwarepatents.com/phpBB2/viewtopic.php?t=439

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Йовко, не всичко все още е решено.. Според коментар в LWN.net (http://lwn.net/Articles/126513/) тепърва предстои проблемът да се обсъжда. А и самият начин по приемането му “…в нарушение на процедурните правила и въпреки очевидната липса на мнозинство на членуващите държави и заявките на някои от тях за подновяване на преговорите (относно спорната директива) ” навежда на мисълта за натиск към Съвета от страна на медиите и Европейският Парламент. Важното е тази директива да не се оставя без последствия. Наистина все още не е късно…. надявам се.

  Отговор

 2. Не е… знам… но… The European Parliament will now have three months to reject or amend the proposal. For rejection or every single amendment, the EP needs a majority of the component members of parliaments, i.e. 367 votes irrespective of absences or abstentions.

  Иначе… The EP will have up to four opportunities to reject the proposal, two in a second reading (one before and one after the votes on proposed amendments), a third one in conciliation and a fourth one in a third reading.

  Цитатите са от http://www.nosoftwarepatents.com/phpBB2/viewtopic.php?t=439

  Отговор

 3. Чудесен анализ си написал! Наистина великолепен – дано повече хора го прочетат!!

  Отговор

 4. Христо Еринин 8 март 2005 в 0:48

  Ех, колко много цялата тази игра ми прилича на играта описана от Р. Хайнлайн в „Корпорация Магия“ (в сърцето на Марла… ;-)) http://sf.ludost.net/autors/h/Robert_Heinlein/Magicinc.htm). Всички тези низки и подли машинациики така ме погнусяват, че ми се приисква предците ни да не бяха стигали до Homo Erectus, а да си бяха останали да си подскачат щастливи и свободни по дърветата.
  Надежда все още има, дано корпорациите не успеят да потулят скандала, а той да се разгори едно хубаво, та да се размирише из цяла „цивилизована“ Европа. Чак съжалявам, че нямаме депутати в ЕП, та няма и на кого да въздействаме и кого да убеждаваме. Надали и те биха заели поза различна от тази на овца за стригане, но все пак…

  Отговор

 5. Относно http://www.open-culture.net … тъй като не намерих никакъв е-мейл на сайта, a някаде четох че ти си го сътворил … та виж това:
  http://kamikadze.cult.bg/monokom/
  и по специално това:
  http://kamikadze.cult.bg/monokom/releases.html

  Отговор

 6. Чудесно! Мерси много! Ще го добавим веднага като тръгне указателя – за жалост още не работи! :)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо