Ако като мен сте пропуснали първата тава на проекта Música Lliure, сега можете да чуете и двете вкупом. Вторият албум Música Lliure II е jazz-проект на каталунски музиканти и подобно на първият се разпространява безплатно със списанието Enderrock.

И в този (както и в първият диск) участва песен на Gilberto Gil, първата беше част и от прословутото Wired CD със свободна музика. Gilberto Gil освен музикант е и Министър на културата на Бразилия. (С огромна завист към бразилците го съобщавам!)…

И двата албума могат да се свалят свободно от каталунския Creative Commons проект culturalliure.cat и да се РАЗПРОСТРАНЯВАТ под условията на съответния за всяка песен Creative Commons лиценз при това без да се тревожите от агент БОП и неговата компания.

Връзки:
Música Lliure
Música Lliure II

P.S. Между другото тези дни се е появил на белия свят и нов проект на Тони Райжеков – Journey, за който той си мълчи… ;-)

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Благодаря за хубавите новини!

    Отговор

Ако искате да споделите нещо