Дисбаланси на еволюцията

Дисбаланси на еволюцията

Днес ми попадна цитат за един от рекордите по трансфер в новия Internet 2. Откопирани са през мрежата 859 гигабайта данни за по-малко от 17 минути. Казано по друг начин това е скорост от 6.63Gbps и означава приблизително, че сега в момента в същия този нашия свят съществува технология, чрез която едно DVD с цял пълнометражен филм може да бъде откопирано по мрежата (worldwide – а не в локалната!) за 4 секунди.

Предполагам, че RIAA, MPAA и BSA (особено българският му клон) ще бъдат най-щастливи ако измислят начин да забранят Internet 2 (с вой до небето, фалшифицирани данни, неадекватни на времето закони и много полиция и заплахи) – това определено е една адски вредна технология, която ще подпомогне пиратството и споделянето на съдържание, нали? Само, че света се развива и технологиите също, нищо че някои държави, институции и организации не искат – ако това им носи пари те биха предпочели да подменят сегашните асансьори с такива с макара и въже задвижвана от роби – нищо, че това спира развитието… На кой му пука…

Hint 1: Време е някои закостенели мозъци да се размислят как да правят пари от новите технологии вместо да им се репчат.
Hint 2:http://portal.bg/news.php?cat=main&read=20063105001 (не пропускайте и първият коментар)

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България