/ Позиция

Дойде ми в повече

Това ще е груб пост! Хората със слаби сърца да не четат! Пак иде реч за непрофесионализъм и за неетично поведение в мрежата!

Герой номер 1: Получавам две копия на следното писмо днес. Ако беше едно копие щях да го изтрия навярно, но понеже са две (на два мои различни адреса) и очевидно това е професионално подготвен SPAM ще го избложа с удоволствие.

На вашето внимание представяме следните примерни пакети за уеб сайтове:

  • икономичен пакет- 250 – 300 лв.
  • Бизнес пакет 300 – 700 лв.
  • Корпоративен пакет – 700-1000 лв.
    Ако желаете модерен, ефектен и забележим дизайн за вашите рекламни продукти, доверете се на нас!
    studio@tea.bg

Много хубаво! Браво! Това е най-прекрасния начин да се рекламирате! SPAM му е майката! За жалост компанията TEA Studio е положила достатъчно усилия да се образова в spam-технологиите, но не и в качеството на това, което предлага. Хайде да прекараме модерния, ефектния и забележимия дизайн на собствения сайт на ТЕА Студио през валидатор, кликнете на следващия линк, моля: http://validator.w3.org/check?uri=http://teastudio.net/

Това което се забелязва към този момент са цели 20 грешки разминаване в стандартите, като дори не е дефиниран тип на документа. Не че очаквах друго! В България (а и по света) масово се продава именно такъв тип дизайн и такива продукти. Цари тотален непрофесионализъм, няма никакви критерии за качество от страна на клиентите освен ниски цени. Вследствие, на което тези, които могат да предложат качество и са достатъчно почтени да не използват непочтени методи за реклама като спама предпочитат да продават вестници.

Нарочно публикувах това! Това е една чудесна реклама! Това е един напълно почтен начин за защита от подобни фирми. Нарочно изписах няколко пъти името им и на кирилица и на латиница! Защо ли? Убеден съм, че моят Google рейтинг е по-висок от техния. Дано преди някой клиент да даде парите си на тази фирма за интернет-дизайн да потърси в Google нещичко за нея. Моят пост ще излезе преди техния сайт и да се замисли, дали иска дизайн от фирма, която не е направила читаво своя и не спазва елементарна етика и поведение в мрежата, а се изявява като долнопробен спамър.

А пък за какъв професионализъм си говорим, когато днес ми обърнаха внимание на това:
Герой номер 2: Българската WEB асоциация се сдобила с нов сайт.
Всичко хубавко, но защо точно те трябва да имат 97 отклонения от стандартите само на първата си страница: http://validator.w3.org/check?uri=http://www.bwa.bg/bg/

Е, много ми дойде в един ден!!

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

IT инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Съосновател на Trakia.Tech и сайта за независима журналистика „Тоест“. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Повече
Етикети: Позиция
Дойде ми в повече
Сподели

Абонамент за yovko in a nutshell