На обяд проверих през ePay състоянието на сметката за диска за огледалото и състоянието бе някъде около 60 лева. Преди малко се спрях пред един банкомат и гледам трицифрено число, с което можем да купим не един, а два такива диска. При това не знам какви пари има при Весо в брой! Направо се гръмнах!

Дощя ми се да се разскандирам пред банкомата с „Мно-го сме! Сил-ни сме!“ :)

Супер – сега не знам какво да кажа, защото на Весо му се случиха гадни проблеми и не искам да го занимавам точно тази вечер с това, нито знам дали някой е успял да му занесе нещо на ръка днес, но освен да спрете да превеждате повече пари, защото и без това ще трябва да се чудим какво да правим. Освен да купим възможно най-големия диск за тази сума или да вземем два за да подменим някой от по-старите?

Едно виртуално ръкостискане към всички! Страшни сме!!

Тук е бележката за последните 5 транзакции (тегления), от която си личи, че последното такова е било на 30 март, т.е. не е имало теглене от сметката от началото на процедурата насам. Като купим диска/дисковете тези дни ще публикуваме и фактурата за да се види, че всичко е точно.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Тъкмо мислех и аз да дарявам ?? Да се грижите за AMD 64 клона!

  Отговор

 2. Задължително! :-)

  Отговор

 3. При всички положения ще дойдат и още – парите на тези, които са превеждали от epay днес следобяд, ще ги видиш утре. Или поне така си си мисля, че беше де:))

  Отговор

 4. Честито за събраните пари! :)
  Радвам се, че ще има огледало за Дебиан, Никола ме облъчва отдавна с идеята, че Дебиан е нещо много добро :)
  Исках да питам, как си накарал банкомата да ти дава справка за последните транзакции? :)

  Отговор

 5. Ох, какъв Дебиан ме гони. Извинявам се, просто ми беше в главата Дебиан. Още веднъж поздравления! :)

  Отговор

 6. Честито! Борика са пълни охлюви.

  Отговор

 7. Мда, гледайки бележката, вече съм убеден че са СУПЕР ОХЛЮВИ! Моята сума още я няма…ебаси.

  Отговор

 8. нали, трицифрено число!
  а моята банкнота така и си остана самотна. но ще я броите и нея, няма начин – тя за това е наречена. май при следващата акция ще трябва да определите и краен срок – един ден, два дена, седмица, през който да се превеждат пари, че така ще има да пристигат кой знае колко още :)
  колкото до бройката на дисковете, ми се иска да цитирам мечо пух – ‘колкото повече, толкова повече’. така, че ще трябва да преценявате на място.

  Отговор

 9. Таман и за RAID-backup!
  Честито!

  Отговор

 10. А парите на тези, които са превели днес :( ?

  Дръжте ги! Купете РАИД ако трябва, направете миррор на още нещо. Има смисъл от тези неща, а пари никога не са излишни!

  Отговор

 11. … моля ви, вземете си RAID, нали знаете за двата типа хора – тия, дето им е гърмял диск, и тия, на които ще им гръмне :)

  Отговор

 12. Баси, толкова коментари наведнъж не бях approve-вал :)

  Teri, някои банкомати го могат – не всички – намира се в други услуги – справки – състояние на сметка. Там просто има още едно меню понякога – последни 5 транзакции.

  Жоро, ти какво си превел бе човек, че щом в тази сума не се вместваш? Идеята беше десетина-петнайсет души да съберем по 20 лева!! Утре да не се окаже, че има пари за цял сървър??

  Идеята за RAID не е лоша. Въпреки, че то това е огледало – нищо уникално няма да се загуби – само времето за mirror-ване пак ;)

  Иначе доколкото знам последно вътре има място само за още един диск – в момента са три.

  Дончо, парите които са преведени днес ще дойдат утре – няма да се загубят – споко. Ще изчакаме ден-два. Аз ще продължавам с отчетите. Ама ако не се спрете да превеждате пари няма как да се тегли чертата все пак ;) А и в края на месеца тази сметка отново ще ми трябва за лични цели, затова е добре дотогава да сме оправили счетоводството.

  Някой в linux-bg.org беше предложил ССС да отрие сметка за дарения – може би не е лоша идея!!

  Отговор

 13. Росен Недялков 6 април 2005 в 1:40

  Не виждам лошото и 3 диска да се вземат. Има достатъчно неща на които да се направи огледало. Какво ще кажете за огледало на sf.net :)

  Отговор

 14. Ех, това е много хубав и положителен пример за общност.

  Отговор

 15. Супер! Значи, противно на всички социологически проучвания българинът не е престанал да помага) Явно си е въпрос на доверие, а именно, че хората, които събират средствата, ще ги използват за това, за което са дарени. Честито Ви оказано доверие, момчета! И…няма нищо лошо, че то е по-голямо, отколкото сте очаквали!:)))

  Отговор

 16. Много смело Росене.

  Приветствам обаче с две ръце подобен проект. Надявам се, до няколко седмици, мрежата на СУ да предостави още по-добра възможност за хостване на огледала и проекти с нестопанска цел.

  Живот и здраве, с усилията на Веселин Колев и Open Source обществото това ще стане факт :->

  Отговор

 17. Йовко, не съм превел много, просто сумата която пуснах не я видях като превод на бележката.

  Отговор

 18. Ама не – това за последните 5 транзакции е заблуждаващо – там са само тегленията. И съм го пуснал за да се види, че не съм теглил, а не че това са вашите вноски. Онова там са разни мои стари плащания на парно, ток, etc. Вноските странно защо Борика не ги брои за транзакции :)

  Всъщност не е странно – за тях вноските не са транзакции, защото чакат банките да им кажат каква е сумата като салдо – те нямат инфо за конкретните вноски. Затова могат да дават инфо само за тегленията, по които те се явяват оператор. Абе като нямаш online система става ей този цирк :)

  Отговор

 19. Хи хи :) Понеже си плащам сметките през epay съм сложил в рипортинга мейл-а на любимата жена (ТМ), за да може тя да си общува с хазяите и да знае кое е платено. И ме пита снощи – „Бе ти какво си плащал днес?“ И аз „Мии нищо…“, като тотално ми е излязло от главата, че съм превел пари за диска. „А нищо, ами дойде ми мейл …“ Та обяснявах що е мирър, за какво са му дискове и какво отношение аз имам към тях. Трябваше да предпочета кешова операция :)

  Отговор

 20. Ей, това си е цяла нова тема: „Семейния бюджет като еманация на семейното щастие в контраст на проблематиката на свободния софтуер“ ;)

  Отговор

 21. Мога да ви услужа с една от курсовите си работи: „Предимствата на неизбежната йерархизация като начин за разрешаване на когнитивния дисонанс“ :))))))))))
  Подозирам все пак, макар да беше съвсем прилична работа, че оценката ми я изкара най-вече заглавието:))))))))))

  Отговор

 22. А ти искаш ли в следващата си лекция по Linux да вкарам такъв IT жаргон, че публиката с хуманитарно образование да се почувства излишна ;-P

  Отговор

 23. Ех, лошо, ех, лошо светът е устроен, ще възкликна горчиво, като поета в стихотворението си. Човек се опита да бъде полезен и бруталните техничарски души веднага бързат да го алиенират :-)))))))
  И то след тая терминологична еквилибристика от предходния ти пост! Е това на какво е еманация, ммм? :-Р

  Отговор

 24. Моите извинения, мис, но нежната част от бруталната ми душевност не може да ви позволи да ми комплексирате добронамерено-дарителски настроената хакерска публика! :)

  Заяждам се ;) Добронамерено ;-P

  Отговор

Ако искате да споделите нещо