eLiberatica - Брашов, 18 и 19 май 2007

eLiberatica - Брашов, 18 и 19 май 2007

eLiberatica logo Имам удоволствието да обявя и на български език, появата на официалния сайт на първата open source и free software конференция eLiberatica в Румъния, която ще се състои на 18 и 19 май в Брашов. Нашите приятели от Romanian Open Source and Free Software Initiative (ROSI) канят всички, които искат да посетят конференцията, като се регистрират като участници. Таксата за участие за ученици, студенти, представители на неправителствените организации или академичните среди е 25 евро.

Фокусът на конференцията по замисъл е да третира бизнес аспектите на приложението на софтуера с отворен код и свободния софтуер. Key-note лектори са създателят на PHP – Rasmus Lerdorf, човекът MySQL – Monty Widenius, един от инициаторите на Apache проекта – Brian Behlendorf, както и моят приятел Zak Greant, който сега представлява Mozilla Foundation.

Това е една осъществена идея на румънската общност, която е плод на усилия, започнали още през изминалата година. А може би и по-рано, просто аз тогава научих и се замесих, а по-късно разбрах, че и Боги помага на момчетата от ROSI, които между другото са страхотни. Така, че българската следа в eLiberatica има сериозно присъствие.

Среща в Брашов през май… да пробваме румънската бира?…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България