Публикацията не е актуална!

Днес по обяд със събраните дарени левове за огледалото на Fedora в ръка с Весо влетяхме в МОСТ и купихме два АТА 200GB диска Seagate 7200rpm общо за 485 лева с петгодишна гаранция. Останалите петнадесетина лева след това решихме Весо да похарчи за мрежова карта. Тя е нужна за едно PC, което да играе роля на рутер за огледалата, защото трафика през тях определено обуславя такава нужда. Всъщност огледалата са две – на същото място се хоства и огледалото на Mandriva (aka Mandrake).

Поради гръмотевичната буря миналата нощ днес е имало проблеми с достъпа до някои ресурси, включително и до огледалата заради загинали в боя машини. На огледалата нищо им няма, но на машини пред тях им се е случило най-лошото. Това наложи и спешно да изнесем едно мое старо PC Dell Optiplex от офиса на Openintegra, което Весо да инсталира за рутер. Именно за него са нужни няколко мрежови карти и за една-две такива ще бъдат похарчени останалите от даренията пари.

С това операцията приключи. Сканирано копие на фактурата можете да видите тук.

Рапорт даден!

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Явор Атанасов 14 април 2005 в 23:40

  Рапорт приет :)

  Отговор

 2. И. Иванов 15 април 2005 в 9:42

  Имах желание да помогна! Дано да не е късно да предложа, мрежови карти, имам старо дъно с процесор и диск 13Гб.
  Според рапорта, не е лоша идея да има резервни железа за рутера преди огледалата.

  Отговор

 3. Никога не е късно – свържи се с мен или Весо… Моят email адрес стои на първа страница на yovko.net долу, след текстовете…

  Отговор

 4. Жалко за ДДС-то, ако бяхте пуснали фактурата на името на фирма можехте да си го вземете :(.

  Отговор

 5. Можеше, но предпочетохме да няма дискусии, че сме се заигравали с 80лв ДДС.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо