FOSS конференция в София

На 10 февруари (неделя) от 10 часа в залата на Френския културен институт на ул. Дякон Игнатий 2 (до площад Славейков) в София ще се проведе конференция, организирана от Интернет общество и проекта „Linux за българи“, посветена на проекта SELF, посветен на свободното обучение, образование и наука. Ще бъде представен самият проект пред българската FOSS общност, ще се дискутират също и начините и възможностите за изпозлването на свободен софтуер и свободни обучителни материали/програми в образователните институции у нас.

Ще присъстват няколко международни гости, от които Jonas Oberg ни е вече познат от участието си в OpenFest миналата есен. За останалите гости и програмата на конференцията повече информация има тук.

5 мнения за “FOSS конференция в София”

 1. Някое министърче да се покани 🙂 FOSS общността много добре знае за какво става дума.
  Проблема на такива срещи е, че е от FOSS общността за FOSS общността. Харчат се един пари, записва се събитие и край – работата по проекта е свършена – полза 0 (нула).

 2. Преди това, на 07.02, има друго събитие в Шератън на което са поканени и хора от изпълнителната власт. Лектор, който ще говори и на конференцията за SELF на 10.02, ще е гост и на тази конференция.
  Не искахме да се припокриват събитията и затова решихме, че е по-добре на 7-и да стане тази среща между FOSS общността и правителството.

  Малко повече за тези събития можете да видите на тази страница:
  http://techcamp.eu/calendar/

 3. Към момента няма министър или държавник, който може да схване, какво аджеба е FOSS. Ако някое от тях ме чете, да ме извинява за ласкателствата от моята страна, но това е истината. Ние се опитваме да направим нещо за тази изгнила държавица,..Да им покажем пътя и начина, а те всеки ден измислят варианти да ни пречат.

Вашият коментар