За свободното изкуство

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Нямам какво да кажа по темата, освен че статията много ми хареса. Само на български ли я има? Тя е малко големичка, но като че ли си струва да се появи и на английски език поне.

 2. Ами изданието на Photosynthesis е на български, а те ме помолиха за статия по темата – съответно е на български – честно казано не мисля, че ще намеря време за превод, а и на английски има толкова много неща вече, че не мисля, че казвам нещо ново…

  Целта и беше концепцията Some rights reserved да стигне до таргетирана фотографска публика в България.

 3. Статията ми хареса много. Идеята за свободното изкуство очевидно е древна колкото и самите ние човеците. Тя наистина е най-естествената платформа за общуване помежду нас си и затова трябва зорко да си я пазим.

 4. Прочетох статията ти в списание Photosynthesis и бях впечатлена. Аз самата съм привърженик на open source идеите и свободното споделяне, но досега не бях осмисляла нещата точно по този начин – че когато не споделяме свободно сами ограничаваме креативността си и че изкуството наистина е един от най-прекрастните начини за обмяна на идеи, емоции и за човещина. Като цяло ми хареса погледа ти върху свободното споделяне на изкуството и как си го изразил.
  Тъй като самият ти позволяваш ще цитирам части от статията ти в блога си съвсем скоро и ще я споделя с всички, които смятам, че биха я харесали.

 5. Здравей Йовко, следя блога ти от много време, но не си позволявам да коментирам, вероятно защото съм съгласен с теб и другите и нямам какво повече да кажа. Хвърлил съм око на тази ти статия и се опитах да я преразкажа по мой начин за сайт който поддържам. Не успях.
  Знам че не си сложил никакви ограничения по употребата освен „признание“, но държа да те уведомя че ще я публикувам в сайт zonazdrave.com, който беше създаден от мен също така безкористно и безплатно, с минимални усилия, ползвайки свободен софтуер.
  Благодаря за труда ти, опитваме се да носим знамето достойно :)

  п.с.Това може да бъде лично съобщение, за да не прозвучи като реклама.

 6. Статията е много добра, вчера я прочетох и в изданието на Photosynthesis, които наскоро откриха магазин и във Варна. Надявам се, изложбите, които правят в София да гостуват и тук.

 7. Христо, нямам тревоги от премерена доза реклама… в случая е взаимна – така, че не се тревожи. Успех на проекта ти!

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: