Free/Open Source Stars

Free/Open Source Stars

Днес реших да разбутам дискусионния списък на ССС за посещението на Lawrence Lessig в България през май. „Интернет общество“ са направили грандиозен жест за да го доведат и заслужават истински комплименти. Ще трябва да помогнем на Юлия и Деси с каквото можем. Новината само след малко се появи и на първа страница на linux-bg.org.

Преди 3-4 години не бих посмял и да мечтая, че в България ще дойдат хора като Richard Stallman и Larry Lessig, а ще се случи в една и съща година само с няколко дни отстояние. При това вече не е нужно ССС да прави всичко само. Stallman ще е тук по покана на Богомил, а Lessig по идея на „Интернет общество“. Но добрите новини не свършват с това. Да стискаме палци, но вече имаме принципното съгласие на Alan Cox да гостува на OpenFest 2005 благодарение на Славка и Станимир от ССС, които са го приклещили на FOSDEM. А аз преди няколко дни получих лично писмо от моя колега Ken Coar [1] [2] [3], с напомняне, че календарът му за тази година в момента се запълва и сега е момента да му свирнем. А и ако Zak успее да удържи на обещанието си да навести българските си приятели това ще е една пълна с open source звезди година за България!! Не е за вярване!

Търсят се сериoзни спонсори за OpenFest 2005. Вече можем да предложим прекрасни условия за реклама, имидж и популярност!

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България