Google Wallet

По принцип не обичам да пускам постове, в които има само някакво си клипче от YouTube. Този път обаче ще го направя, понеже това филмче и днешният ден вероятно ще останат крайъгълен камък в историята на хората и технологиите. Не вярвате ли? Изгледайте го пак… Или се върнете отново тук на тази дата след една година и ще се изненадате колко много неща няма да са същите именно заради това филмче, Google Wallet и NFC…

А и в кухнята на OPENINTEGRA сме започнали да готвим един специалитет с подобни аромати, за който ни е много важно всичко това, което започва да се случва да се случи наистина и възможно най-скоро, но за него като му дойде времето, засега филмчето си струва цялото внимание:

 

15 мнения за “Google Wallet”

 1. Една година? Услугата изглежда в логиката на политиката, която правят google, но да се пусне услугата, да се договори с банките, да се разпространи дотолкова, че да стане масова и от там да започне да изменя нещата така, че те вече да не са същите. Е, това много кратък срок. Тази една година може би е достатъчна да се насочат нещата в правилната посока.

 2. Този филм го гледах преди около 6 години. Нокия бяха пуснали някои от моделите си със NFC. По това време имаше прогнози, че до 1-2 години всички телефони ще имат NFC. Само времето ще покаже дали този път нещата ще се развият в друга посока 🙂 Та да не си помислите, че сте първите, които се занимават с това в България, изпреварил съм ви с няколко години, но ви желая повече успех, може би времето за този тип технологии наистина е дошло 🙂

 3. Една година вече е кошмарно дълъг период от време 🙂 И да спорим за потенциала на Nokia да изтика нова технология… просто… няма смисъл да си хабим буквичките по клавиатурите…

  А пък ние изобщо нямаме амбиции да сме първи, или да откриваме топлата вода, имаме амбицията да сме навреме 🙂

 4. Има прекалено много условности, който могат да попречат да се установи като водещ payment метод. От клиентска страна – допълнително изискване за хардуер с NFC. От доставчика на стоката (услугата) – нова инфраструктура. А накрая на веригата от payout-и процент взима и google. За сигурност преди да се появи в действие не може да се говори. Т.е ако направим една проста сметка, дали това е най-простият, сигурен и удобен начин дадено разплащане да премине от едни ръце в други?

 5. Определено е вдъхновяващо. Надявам се, че този път Google са си направили добре сметката и наистина ще предизвикат обещаната революция 🙂

 6. Като се замисля, чрез NFC биха могли и лондонските Oyster карти за пътуване в града да се прехвърлят на телефона 🙂

  От новата RF технология на MasterCard и Visa обаче още никъде не съм виждал терминали.

 7. За сега най-разпространеният и удобен начин за плащане е плащането в брой. Колко неща трябва да промени тази технология за да „вземе“ дял от него?
  Само се замислете, че плащането ви ще зависи от батерия? Вариант Б най-вероятно да имате пари б брой… 🙂
  Една година в света на технологията е много дълго време, но нищожно кратък срок за налагането на едно решение на пазара.

 8. До не много отдавна най-разпространените телефони бяха тези с шайба, най-разпространеният носител на данни аудиокасетата, а хората ходеха до пощата за да „бият една телеграма“… Животът (в най-буквалния смисъл на думата) на доста от нас зависи от батерии… но те не спират да живеят въпреки (или по-скоро именно заради) това…

  Добре, че има мечтатели, които се опитват да гледат отвъд уюта на обичайното…

 9. Съжалявам, че ме разбираш погрешно.
  Винаги съм се радвал на новите технологии и ги ползвам винаги когато мога. Само дето съм повече реалист отколкото мечтател.
  Иначе се кефя на публикацийте в технологичната сфера.

 10. Не е лично към теб, но извинявай ако съм те засегнал. По-скоро беше към авторите на тези коментари, които така или иначе няма да пусна, а пък и спам-филтърът ми явно е на същото мнение.

 11. Че отиваме в тази посока е ясно. Истинският въпрос е не дали, а кога?

  Никога не съм можел да разбера защо са толкова бавни темповете на навлизане на новите методи за разплащане в България.

  В Щатите от преди 15 години хората си пазаруват всичко с кредитни карти по Интернет, тук все още ни е страх и плащанията с кредитни карти са малък процент, въпреки че вече хората ги притежават.

 12. Това определено е вярно, но те скоро ще ни ги имплантират 😉 Което между другото ми дава една идея, която ще ти е интересна от бизнес гледна точка – трябва да ти покажа нещо!!

Вашият коментар