В последните два дни коментарите в моят сайт чрез Internet Explorer (един забравен в миналото и рядко използван вече браузър) са били невъзможни или затруднени поради малка грешка в един JavaScript, който премахнах в неделя – този за preview на коментарите. Неволно съм забравил да изтрия парче от скрипта от недоглеждане. Вината е моя, за което съжалявам – не е било нарочно!

Въпреки че като се замисля ползвателите на IE са такива любители на самоизмъчването в Интернет, че когато и да ги поизгърчиш допълнително все им е малко ;-P

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Не е вярно! Всичките ми постове последните няколко месеца идваха от ИЕ. Напоследък (две седмици) започнах да ползвам ФФ от вкъщи!

  Отговор

 2. Става въпрос за съвсем дребен проблем – имаше проблем – днес около обяд го отстраних. Възможно е да не се е проявявал във всички версии на IE или да е имало различни проявления, но проблем трябва да е имало от неделя вечер до днес на обяд.

  Отговор

 3. Ще прозвучи малко дискриминационно, но аз лично не бих махнал скрипта. Правих няколко сайта, които използваха чудесна технология, която обаче можеше да работи и с интернет експлорер при условие, че добавиш към дузина скрипта, които фиксват недоразуменията му. На всяка страница пише, че не работи под IE;). Смятам, че вече е редно този браузър да спре да се толерира от разработчиците, не защото е на Мъкасофт, а защото просто е наистина най-лошият от всички и по отношение на сигурност, и по отношение на удобство, и по отношение на спазване на стандартите. Едно масово отхвърляне на тази гавра с потребителя от разработчиците автоматично ще ускори миграцията към други далеч по-добри алтернативи, което според мен е от полза за всички….

  Отговор

 4. E, все пак гледам, че имаш поддръжка за IE5, не си го „хвърлил на боклука“ още ;) Така и така съм го отворил, ще ти пусна един коментар от него за цвят. Между другото, колко от посетителите ти ползват IE5, имаш ли статистика? (ако си публикувал вече такава, ще погледна)

  P.S. Е, през IE5 не стана, така че айде обратно в правата вяра :D

  Отговор

 5. През IE6 трябва да става – за IE5 не знам… не съм пробвал – и нямам желание :-)

  Отговор

 6. С IE 6 работи – не разбирам какво се оплакват хората :). Кое по-точно не работи?!

  Отговор

Ако искате да споделите нещо