#ignorevolen е грешка

#ignorevolen е грешка

Помислих си го още в самото начало, когато този хаштаг тръгна из социалките. Да игнорираш идиот принципно е по-правилната стратегия, отколкото да му се вързваш. Правилно е да го правиш и с енергиен вампир, който очевидно е в състояние да засмуче позитивната и креативна енергия на цяло общество. Правилно е да го направят медиите, защото е излишно да го захранват с внимание. Но не и ние! Не и протестът, обикновените и активните хора, органите за реда и в никакъв случай политици, депутати, интелектуалци, никой с претенции за нормалност в тази страна!

Защото Волен стана това, което е, именно заради игнорирането на постепенно набъбващите му прояви. Ние всички го произведохме! С погрешна толерантност и криворазбрана демокрация. Правейки се, че не ни интересува, не ни засяга или не го забелязваме. И сега си имаме чудовище. Да, отдавна не е клоун, нито смешен – и не от вчера… Човекът Волен Сидеров може да болен, платен или актьор, но явлението Волен Сидеров е чудовищно, и ако имаме претенции за нормалност, държавност и промяна, не трябва да го търпим и минута повече, а да го зачеркнем моментално. С активни действия, категорично и безстрашно. Пъзльото е той! Той ходи с агитка, охрана и въоръжен… Длъжни сме да поправим грешката си, че му позволихме да стигне дотук!

Всеки политик, всеки депутат, всеки евродепутат не трябва да бъде оставян на мира, докато не изкаже публично, категорично и ясно позицията си спрямо явлението и поведението Волен Сидеров! Журналисти, блогъри, моля… Вие също!! Питайте, не се спирайте пред увъртанията им!

Пишете до Парламента, локалния си депутат, председателя на НС, докато още ги има. Питайте ги как и докога възнамеряват да го търпят и как ще санкционират поведението му. Питайте ги не ги ли е срам да им е колега… И не ги оставяйте само да ги е срам – понеже те – видяхме – с лекота преглъщат гигантски количества срам… Притискайте ги! Изисквайте реакция и отговори!

Ако сте част от НПО или друга организация, опитайте се да изискате нейна реакция! Публикувайте я!

Петициите имат смисъл в по-белите държави, но не вреди да подпишете това!

Идиоти от БСП и ДПС – всички знаем, че сте зависими от оковите на кукловодите си – но дори вие не можете да си позволите ТОВА. Не и твърде дълго… Опасно е! За всички! Опасни сте! Носите ОТГОВОРНОСТ!

И заради бъдещето – за да няма следващ такъв…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България