Не искам да влизам в конфликт с журналисти или мейнстрийм медии, но беглите ми наблюдения снощи и днес показват, че очевидно единствено блогърите отразяват адекватно и от различни гледни точки вчерашният митинг-шествие! И няколко медии, които се броят на пръсти като Дневник, NetInfo или За града! Всички други или споменават нещо под сурдинка, скромно, колкото да не е без хич или мълчат като риби! А ролята на медиите била да отразяват обществените настроения и нагласи…

ОК – всички си правим изводите и си подбираме медиите…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Ндаааа, и аз имам сходни наблюдения, тъй да се каже. Е ми, ще си съскаме и ще си се четем… Пък да видим:/// Виж колко е лесно да накарат някого да млъкне: не му слагат лепенка на устата, просто се правят, че го няма.

  Отговор

 2. Честно казано смятам, че това информационно затъмнение има една положителна страна – показва, че действително там горе има някой (или някои), който е притеснен. Защото всички знаем колко „независими“ са нашите медии!

  Отговор

 3. Но това не означава, че е млъкнал… :-)

  Отговор

 4. Никак даже! Нека говоренето започне… СЕГА! :) :) :)
  А бе, таман сме набрали инерция, аз лично смятам да я продължа. Хем жегата смятах да я посветя на рецепти на летни манджи, ама като гледам, измислиха ми други планове. Така де, радвам се, че митингът е бил толкова хубав, а още повече се радвам, че самонабили се демонстранти не е имало, че я гледай какво става в Несебър! :(

  Отговор

 5. няколко блога са единствените медии, дето следя …

  Отговор

 6. аз също.

  а мислите ли, че би имало ефект ако всеки вземе и пише мейл или обикновено писмо до медиите? така де, и тях да събудим

  Отговор

 7. Всъщност аз около тези събития съм почнал да погледжам други медии, освен няколкото сайта, които чета и блоговете. Като гледам, все толкова зле са всичките мас-медии…

  Отговор

 8. Медиите и респективно народа обича сеира. Щом няма сеир, няма телевизионно време. Мислех си аз, че трябваше да направим масов бой, ама на … :)

  Отговор

 9. Ако ролята на медиите е била да отразяват обществените настроения и нагласи, това сигурно е било във въжделенията на някой философ относно как точно да се построи идеално общество. Реалната работна задача на корпоративната медия е да генерира печалба за собствениците си, а за отразяването на разни работи обикновено се ползват огледала…

  Отговор

 10. Утре, по бТВ – в Реално, ще коментират проблема за свободата на словото.

  Отговор

 11. Какво да говорим за медийната среда, като най-„четените“ всекидневници у нас са „Труд“ и „24 часа“, които в редките случаи, когато споменават интернет потребителите, ги наричат „влечуги“. По-лесно е да пускаш крадени порно снимки от Интернет и да си говориш с „интелектуалци“ „по пантофи“, отколкото да напишеш нещо смислено.

  Отговор

 12. Sami, остави това Реално. По някаква странна случайност го гледах последните 2 пъти… е, няма друга такава порнография.

  Отговор

 13. Всичко е порнография тук. Аз още се питам плащаше ли някой, и ако да – кой, на ПР агенция, за да уведомява медиите.

  Отговор

 14. invertedquestionmark 24 юли 2007 в 15:36

  Преди първите избори, на които се явиха Атака, дълго време бяха напълно игнорирани от медиите, докато се стигна до момента, когато вече беше очевидно, че не може просто да се мълчи за тях. Не правя никакви сравнения на идеологии или пък тип организации, просто наистина съм на мнение, че правим все по-голямо впечатление.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо