IT person of the Year 2004Така и никой не иска да ми каже кой ме е номинирал – всички се правят на приятно разсеяни. Е, добре – няма как да разбера…

Много притеснително звучи „Награда за иновативна IT личност“ за принос за популяризирането на свободния софтуер в България. Не го казвам от излишна скромност. Наистина е доста притеснително да те награждават за каквото и да е, а какво остава за личност… А и някак сега какво? Трябва да се старая повече ли? Вероятно…

Хубаво е, че това е награда за явлението свободен софтуер, поне така ми се иска да бъде. Защото всъщност аз може и да съм направил нещичко, но идеята е това завладяващо нещо, което запалва хората. Преди две години почти никоя медия, никакъв бизнес още не смееше (или пък не им беше интересно) да се занимават с такива екзотики, а днес за това се говори нормално, дискутира се спокойно, темата е популярна – стана част от ежедневието. А и днес два от девет приза бяха дадени за идеята свободен софтуер. И това е най-страхотната награда!

Благодаря ви PC Magazine, eWeek и spisanie.com! И успех на начинанието! За да може догодина свободния софтуер да спечели поне половината от призовете ;)

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Честито!
  С голям кеф прочетох новината, както и твоя коментар :). Мисля си, че наистина беше крайно време да получиш официално признание за това, което правиш от години.
  Йовко, да не се лъжем, ти си човекът който сплотява тази общност. На който му имат доверие, към който тичат при проблем. Човекът, който измисля нещата и ги реализира след това – сам (когато другите ги няма), или като двигател на останалите, решили да помагат.
  Пак честито, и да почерпиш някоя бира (ама не виртуална, че ми писна тоя месец все виртуални да ме черпят) :).

  Отговор

 2. Пич – не мога да поствам коментари в блога ти! Не знам какво съм направил и защо съм го направил, ама такова наказание не заслужавам :Р. Тоз коментар го изтрий, ако модерираш – така или иначе най-вероятно и този няма да се постне :)…

  Отговор

 3. Можеш бе, пич! Просто като постнеш коментар при мен идва писъмце, ако коментарът не е СПАМ го пускам веднага щом науча за него, но все пак не си стоя non-stop пред компютъра. Виж там най-долу в синята колонка меню отстрани какво пише… I will review every comment before make it public.

  А ако това ще те успокои на същия режим подлежат и моите собствени коментари ;)

  Отговор

 4. Това наистина е страхотна новина. Поздравления, няма нужда да скромничиш и да разпитваш кой те е номинирал. Въпроса беше защо чак сега. Миналта година искахме да те номинираме поне за две награди ама ти се дърпаше много. Пък и ние като те слушаме, сами сме си виновни ;-)

  Отговор

 5. Просто си заслужаваш наградата! :D

  Отговор

 6. моите поздравления.наистина заслужаваш наградата … :)
  успех!

  Отговор

 7. :) Е няма как, да допринасяш, и да ти се размине безнаказано… Къде дават така :)

  Отговор

 8. Поздравления !
  На цялата ни нация трябват точно такива турбо двигатели да дърпат напред, за да се гордеем, че сме българи.

  Панайот

  Отговор

 9. Честито и от мене. За съжаление нещата не се получиха както исках аз и минаха много набързо, но се радвам че спечели точно ти. Наградата не е точно „ИТ Личност“ а е награда за „Иновативна личност“, тоест човек които прокарва нови идеи в ИТ областта (и не само), затова мисля, че е в подходящи ръце.
  Честито още веднъж
  Богомил

  Отговор

 10. Все отнякъде трябва да се почне, нали ;) Hack да ти е! :)
  Честито!

  Отговор

 11. Благодаря на всички за пожеланията! :)

  OK, Богомиле, поправям…

  Отговор

 12. Поздравления и от мен! Заслужи си го. :)

  Отговор

 13. Чакам почерпка и обсъждане на планове за бъдеща работа:)

  Отговор

 14. Весо, в неделя направо ще пристъпим към работа. И към почерпка, разбира се. ;)

  А скоро надявам се ще има наистина работа за обсъждане и вършене – само да не ни мине котка път…

  Отговор

 15. честито!
  напълно я заслужаваш.
  успехи и занапред в тази област.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо