Из шубраците

Очевидно Интернет-населението няма особено значение за тази държава, затова ги пращат да си митингуват в събота из храсталаците на Южен парк. Така, де – нито сме пенсионери, нито таксиджии, че да имаме претенции да се подвизаваме из центъра. Ако за миг забравя здравословната за оцеляването по тези географски ширини ирония, ще трябва да отбележа, че държава, която не цени будните и младите хора няма бъдеще. Никакво…

Защото хакерите не са престъпници, а будители, съзидатели и двигатели на прогреса. Но то трябва освен да имаш мозъчни клетки в кухината на черепа си, да можеш и да ги използваш по адекватен начин, за да проумяваш неща извън обсега на силно очевидните.

А мястото на тези, на които им пука за свободата на мисленето им, за свободата на технологиите, за свободата на Мрежата и за бъдещето ни – е там – на митинга… Въпреки всичко!!

12 коментара за “Из шубраците”

 1. Не знам дали мястото ни е митинга… въпреки всичко. Това е унизително. Откъде накъде простите бакшиши ще стоят цял ден пред Парлмента и ще задръстват цялата столица без разрешение, а ние да ходим в планината на чист въздух?! Къде се чуло и видяло МИТИНГ в парка? Абсурд.

  Най-тъпото е, че т. нар. организатори са се съгласили на това безумие и на всичко отгоре изказват благодарност на оня с инициалите Б. Б. С това последното мен лично ме отказаха.

 2. Да – идеята да те пратят в шубраците е да откажат половината хора, затова аз въпреки това смятам да отида. Митинга и целите му не са артикулирани много добре, но и провалът му няма да е полезен никому.

 3. „Къде се чуло и видяло МИТИНГ в парка?“

  Ами, видяло се е. По-злопаметни като мен помнят зимата преди 17 години. А и мястото далеч не е най-важното. Който има желание, ще отиден; който няма – винаги ще намери причина да се откаже.

 4. Търся още двама души, с които да си делнем разходите по транспарант (общо около 80 лв) за митинга. Аз и дзверо сме другите двама, така че се пада около 20 кинта на човек.

  Транспарантът призовава към защита на конституционните права и е на английски и български

 5. Много ми е тъжно…
  Просто за зелен хайвер ни пратиха май и понеже възпитанието си казва думата, както винаги по-нахалният се налага. Не обвинявам организаторите, че не са се преборили, познавам лично няколко от тях.
  Нека погледнем реално: кой от нас е свикнал да се бори за всяко едно нещо, както ни го налагат отвсякъде напоследък?
  Ще ви споделя. Учителите не се преборихме за нищо миналата година, напротив – жестоко ни прецакаха (не дадоха 13 заплата и тихомълком го въведоха в правило), данъците изядоха цялото „увеличение“, защото беше изплатено накуп. Борим се с Топлофикация – имаме сметка 800 лв. при нито секунда пуснато парно. Всички възможни жалби пуснахме и ни отговориха в прав текст – „няма да ви преизчислим сметката“. А какво по-различно сега.
  О, да, аз съм готова във всеки момент да скоча и да си защитавам правата, но когато самата Държава постъпва долно и противоконституционно спрямо гражданите си просто във всеки един момент, кажете, с коя ламя по-напред да се боря.
  Да ви кажа ли и още нещо, което е много далече от вас. Всеки момент трябва да родя. В болнични съм от 08.01.07 г. и до сега не са ми платили от НОИ нито една стотинка. Три месеца нямам никакви постъпления. Мислите, че се оплаквам. В моето положение са всички предстоящи родилки и майки, които дори не могат да си получат мизерните 18 лв. майчински.
  Интернета, торентите – това ми е утеха, развлечение в тези купища проблеми. Отнемат ми и това.
  Честно казано се чувствам в такава депресия, че плача безсилно от време навреме. Не вярвам вече в нищо. Не съм напълно отчаяна само заради прекрасният ми мъж и детето, което с нетърпение чакам, тъй като не можех да си го позволя твърде дълго време…

 6. Яна, тъжно е… И именно заради това, често съм безмълвен, когато доста мои приятели декларират, че никога и за нищо на света няма да уважават тази държава и да се отнасят коректно с нея.

 7. Яна – наша колежка роди няма и два месеца и каза, че не е имала никакви проблеми със забавяне на парите… Всичко ще се оправи 🙂

 8. Аз много обичам страната си, но не харесвам и уважавам държавата. Страната ми е дала и ми дава много, а от държавата не получавам нищо- тя само взима!
  Ако не обожавах страната си, отдавна щях да съм далеч…

 9. Е, това беше с митинга. Основно в новините отразиха спора дали са били 500 или 1000 души. А това с тока направо ме разби. А иначе организаторите са си платили за тока, но просто дошли и казали – „няма ток“. Толкоз за правата на законопослушните.

 10. Благодаря на Йовко за този блог! Не само за есетата и разказите / приеми искреното ми възхищение! Имаш красив ум! :), а и за това, че събира на едно място толкова читави хора! Ще ми се да бях попаднала тук преди да направя дискусия в ефир между Велизар Соколов /Арсис консултинг/ и Димитър Ганчев /Интернет общество/. Така или иначе проблемите у нас, за жалост, не се изчерпват със санкциите срещу собствениците на торент тракери и ако искате да споделите някой конкретен проблем, един от тези, дето иначе бихме подминали с оправданието: „Така е в България…“ ще се радвам да ми пишете на e-mail: alarma@bnr.bg. Не искам да използвам пространството в този блог за реклама на предаването, което правя /Йовко, извинявай ако съм нарушила добрия тон/, но съм сигурна, че трябва да се говори за тези неща във възможно най-много медии, за да има ефект спрямо хората и институциите. Аз се ангажирам да притесня тези, от които зависи решаването или поне разискването на проблема.

Вашият коментар