Какво не казах в bTV

Днес в сутрешният блок на bTV „Тази сутрин“ участвах в дискусията „Кого ограбва Интернет пиратството?“ заедно с Васил Гюров, Койна Русева и Весела Казакова. Заедно с двамата водещи в студиото, компанията наброяваше 6 души, които трябваше да се поберем в 15-тина минути.

Въпреки това успях да кажа, че проблемът няма как да бъде черно-бял, че зародиша на драмата е някъде между творците и техните фенове, а именно в музикалната и филмова индустрия, която се държи неадекватно на времето, в което живеем, нито рискува с нови бизнес-модели в Internet. Успях да кажа и още няколко детайли, които не знам дали акцентирах добре, но тезата, която не успях да развия в предаването, ще напиша в нарочна статия за идния брой на BusinessWeek.

Списанието излиза в петък.

4 мнения за “Какво не казах в bTV”

  1. Значи, ще си вземем изданието да прочетем. Жалко, че нямах възможност да гледам предаването.

  2. А каква е била позицията на Васил Гюров? Интересно ми е, защото това е музикант, който за 20 години има 2 издадени албума 🙂 които вече много трудно могат да се намерят да се купят. А и цялото му участие в тази кампания е странно…

  3. Ами всъщност той малко се отклони от темата, споменавайки че според него кампанията не е насочена само към обикновените потребители, а и към собствениците на заведения, кафенета и т.н., които не плащат за музиката, която пускат в заведенията си. Това няма много общо с Интернет пиратството, но… натам дръпна разговора. Иначе не знаех, че Васил Гюров е член на управителния орган на Мюзикаутор, което обяснява защо темата го вълнува.

Вашият коментар