По принцип не обичам да пускам къси постове, които само препращат към друг блог или сайт, но този коментар в днешния Капитал си заслужава вниманието и е есенция на миналата седмица в която МВР имаше празник и се орезили както никога досега.

в-к Капитал, бр.27, Дълбок поклон

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Браво на „капиталци“!

  Как хубаво и кратко са го казали!

  Отговор

 2. В конкретния случай в-к Капитал получават и моите адмирации.

  Обаче аз имам и едно друго наблюдение. Във въпросния вестник може да се публикува „пристрастна“ статия възхваляваща една или друга голяма компания (за малки предполагам не си струва). Това е доказано много пъти в практиката.

  Ако статията е породена от гражданската позиция на някой журналист – добре. Но в другия случай не одобрявам. Още повече след като всяка вечер гледаме по новините как хората сами си бият главите в асфалта и т.н.

  Отговор

 3. За мен безпристрастната журналистика нито има смисъл, нито е постижима цел. Аз лично не виждам нищо лошо в profile материалите на Капитал – това е PR-ът като реклама – далеч по-поносим и човешки от бездушния/безсмислен рекламен поток.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо